[Žinios trumpai] Ekspertas skelbia efektyviausią būdą, kaip sustabdyti Rusijos raketų atakas – reikia imtis naujos strategijos  (1)

Vienas iš efektyviausių būdų susidoroti su rusiškomis raketomis – vežėjų, jų bazių ir amunicijos sandėlių sunaikinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaidinga skaičiuoti RF iš Juodosios jūros regiono paleistų sparnuotųjų raketų skaičių ir manyti, kad jų skaičius mažėja. Tai interviu „Focus“ metu sakė Globalių studijų centro „Strategy XXI“ saugumo programų vadovas Pavelas Lakiychukas. Svarbu užkirsti kelią jų naudojimui.

„Jau mėnesį laiko skaičiuojame rusiškas sparnuotąsias raketas, galvojame, kad jų nedaug beliko. Tiesą sakant, rusai turi raketų, o ne tik jūrinę „Kalibr”. Gali šaudyti ir iš Kaspijos jūros. Ten jie šaudo iš strateginių bombonešių – „Tu-95“ ir „Tu-160“. Norėdami paleisti raketas iš Juodosios jūros, jie atvyksta su „Tu-22M3“ bombonešiais. Rusai turi „Iskander“ ir „Tochka- U“, su kuriomis retkarčiais pataiko į taikinius rytuose“, – pažymi jis ir priduria: dabar Rusija pradėjo nutaikyti sovietų priešlėktuvines raketas S-300 į Ukrainos miestus.

„Oro gynybos raketos S-300 nėra skirtos smogti į antžeminius taikinius, jų kovinė galvutė iš tikrųjų yra šrapnelio užtaisas. Akivaizdu, kad jiems pritrūksta, pavyzdžiui, kai kurių didelio tikslumo raketų, todėl rusai pereina prie sovietinių, netikslių ir nepatikimų“, – aiškina P. Lakiychukas. – Bet jiems tai nerūpi – dalis pasieks taikinius. Taigi nereikia tikėtis, kad anksčiau ar vėliau priešui pritrūks raketų. Vienintelis būdas užkirsti kelią jų naudojimui – sunaikinti amunicijos sandėlius, aptarnavimo bazes, vežėjus – laivus, lėktuvus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(97)
(2)
(95)

Komentarai (1)