[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kur rusai sandėliuoja amuniciją po HIMARS atakų - tai pavojinga, Ukraina perspėja gyventojus bėgti kuo toliau  ()

Berdiansko gyvenamuosiuose rajonuose įsibrovėliai ir toliau slepia savo karinę techniką ir amuniciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjams, padedant Vakarų suteiktomis raketų sistemomis, vieną po kito ėmus naikinti priešo amunicijos sandėlius, Rusijos kariškiai nusprendė juos paslėpti tiesiog gyvenamuosiuose rajonuose, kad Ukrainos artileristai nedrįstų į juos šauti.

Liepos 24 d. Berdiansko miesto tarybos „Telegram“ kanalas „Berdianskas dabar“ patvirtino informaciją apie priešo karinę techniką, kurią jie slepia okupuoto Berdiansko gyvenamuosiuose rajonuose.

Visa karinė technika į miestą įvežama prisidengiant humanitarine pagalba, o patys sunkvežimiai iškraunami tiesiog gyvenamuosiuose rajonuose. Vietos gyventojai praneša, kad dvi tokios kolonos jau atvyko į Kolonijos ir Azmolio mikrorajonus, kur rusai dislokavo savo karinę techniką.

Berdiansko meras ragina gyventojus laikytis kuo toliau nuo šių vietų, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogs priešo technikai. O okupuoto Mariupolio mero patarėjas sakė, kad nuo liepos 22 iki liepos 25 dienos okupantai uždaro miestą - neleidžia išvažiuoti ar įvažiuoti. Pagrindinė priežastis – vietinių gyventojų tikrinimas dėl neseniai Berdianske įvykusių sprogimų.

 

Liepos 5 dieną Berdiansko uoste nugriaudėjo sprogimas. Gali būti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė desantiniam laivui „Saratov“, kurį įsibrovėliai bandė remontui pakelti iš jūros dugno.

(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: