[Žinios trumpai] Kremlius vėl priėmė blogiausią sprendimą, koks tik gali būti - prasidėjo nauja savižudybės operacija, bus kaip Gyvačių saloje  (3)

Rusijos Federacijos karinė vadovybė, kaip mano ukrainiečiai, siekdama savižudybės, bandys išlaikyti Chersono regiono dešinįjį krantą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinė armija, matyt, nesiruošia palikti Chersono, nepaisant didžiulio katilo grėsmės. Tai, ukrainiečiu manymu, bus savižudybės operacija. Ukrainos karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko apie tai rašo savo „Facebook“ tinklaraštyje:

„Galiu palyginti situaciją su dešiniojo kranto Chersono regiono dalimi ir Gyvatės sala. Ir štai kodėl. Po to, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudavė pirmąjį smūgį į Gyvatės salą, ir kvailiui buvo aišku, kad bet koks kontingentas šiame žemės lopinėlyje viduryje Juodosios jūros yra savižudžiai, nes Ukrainos pajėgos jį visiškai kontroliuos.

Tačiau Rusijos vadovybė to nesuprato arba atsisakė suprasti, du mėnesius iš eilės siųsdama savo kareivius, iš tikrųjų, sušaudymui. Ir kuo viskas baigėsi? Gana lauktas ir nuspėjamas „geros valios gestas“.

Panaši situacija dabar yra dešiniajame Chersono regiono krante. Ukrainos ginkluotosios pajėgos praėjusią savaitę gana aiškiai pademonstravo, kad pagrindiniai tiltai, jungiantys kairįjį Chersono srities krantą su dešiniuoju, yra dengiami Ukrainos artilerijos ugnimi. Ir mes sunaikinsime šiuos tiltus. Tuo tarpu, nesunaikintą, turėtų panaudoti rusų kariuomenė, kad atsitrauktų iš dešiniojo kranto pagal „geros valios gestą“.

Sugriauti tiltai yra ne tik Rusijos okupacinių pajėgų aprūpinimo pažeidimas, bet ir evakuacijos kelių sunaikinimas. O be nuolatinio amunicijos, įrangos, degalų ir tepalų tiekimo, bei pastiprinimo Rusijos okupacinės pajėgos negalės ilgai išsilaikyti net gynyboje“.

 

Kovalenko mano, kad Rusijos karinė vadovybė atsisako pripažinti tikrąjį padėties rimtumą, todėl „priėmė blogiausią sprendimą savo kariams“ - palieka karius dešiniajame krante ir pradeda statyti pontoninius tiltus. Kovalenko manymu, pontoninės jungtys sulauks to paties likimo kaip panašus persikėlimo bandymas per Severską, kur Ukrainos artilerija sunaikino daugiau nei 80 rusų technikos vienetų.

(137)
(1)
(136)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: