Dar vienas smūgis Kremliui: Europos uostai net už didelius pinigus atsisako remontuoti rusų laivus  ()

Situacijai nepasikeitus, dėl ​​laivų trūkumo teks gerokai sumažinti žvejybos apimtis, praneša RBC.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-28 Dar vienas smūgis Kremliui: Europos uostai net už didelius pinigus atsisako remontuoti rusų laivus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žvejai susidūrė su problema: Europos uostai net už didelius pinigus atsisako remontuoti jų laivus. Įdomiausia tai, kad Rusijos Federacijoje nėra uostų, kuriuose būtų galima be problemų suremontuoti žvejybos laivus.

Rusijos žiniasklaida skambina pavojaus varpais, nes, anot žvejų, jei situacija artimiausiu metu nepasikeis, tuomet dėl ​​laivų trūkumo teks gerokai sumažinti žvejybos apimtis, praneša RBC.

Visos Rusijos žuvininkystės asociacijos vadovas Germanas Zverevas pabrėžė, kad pastaruosius dvejus metus dideli ir vidutiniai Rusijos Federacijos žvejybos laivai buvo remontuojami užsienyje. Šiuo atveju kalbama apie 400 laivų, kurie yra palyginti nauji, tačiau Rusijos Federacija neturi technologijų ir medžiagų jų remontui.

Rusijos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą, daugelis Europos uostų atsisako remontuoti Rusijos Federacijos žvejybos laivus.

„Norebo“ grupės direktorius Sergejus Sennikovas patvirtino šią informaciją ir pridūrė, kad su tokia problema susidūrė Rusijos žvejai, žvejojantys Barenco jūroje.

 

Beveik visi Rusijos žvejų laivai buvo remontuojami Norvegijoje, Lenkijoje, Suomijoje ir Baltijos šalyse.

Žvejybos laivų remontas iš Rusijos Federacijos nepatenka į ES sankcijų paketus, tačiau uostų administracija nenori turėti nieko bendro su pačiu žodžiu „Rusija“.

Būtent todėl, artimiausiu metu Rusijos Federacija turės gerokai sumažinti žvejybos apimtis Barenco jūroje ir Atlanto vandenyne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)

Komentarai ()