[Žinios trumpai] Putinas apstulbino Erdoganą: pasiūlė pastatyti „Bayraktar" dronų gamyklą Rusijoje – skelbiamas „Baykar“ įkūrėjo atsakymas  ()

Turkijos prezidento teigimu, per susitikimą Teherane Kremliaus vadovas pasiūlė susitarimą su „Baykar“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-27 [Žinios trumpai] Putinas apstulbino Erdoganą: pasiūlė pastatyti „Bayraktar" dronų gamyklą Rusijoje – skelbiamas „Baykar“ įkūrėjo atsakymas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, liepos 26 d., buvo pranešta, kad po to, kai Turkijos dronų gamintojas „Baykar“ atidarė gamyklą JAE, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas užsimojo statyti panašų pramonės objektą Rusijoje. Apie tai praneša portalas „Middle East Eye“.

Pranešama, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas per partijos posėdį savo kolegoms pasakė, kad Putinas neseniai Teherane įvykusio susitikimo metu kreipėsi į jį su pasiūlymu sudaryti sutartį su „Baykar“ dėl smogiamųjų bepiločių orlaivių gamybos.

„Putinas man pasakė, kad nori dirbti su „Baykar““, - aiškino R.T.Erdoganas. – „Jis pasiūlė statyti gamyklą Rusijos Federacijoje, kaip „Baykar“ jau padarė JAE".

„Baykar“ vadovybė neigia, kad bendrovė JAE atidarė nepilotuojamų transporto priemonių gamyklą. Bendrovės kūrėjas atsisakė komentuoti galimybę Rusijos ginkluotei tiekti dronus.

Tačiau, pasak kai kurių šaltinių, „Baykar“ planuoja pradėti gamybos liniją JAE.

 

„Baykar“ generalinis direktorius Halukas Bayraktaras praėjusią savaitę sakė, kad neketina parduoti savo dronų Rusijai.

„Turkija ir Ukraina palaiko strateginius santykius, ypač aviacijos ir kosmoso srityje“, – sakė jis interviu žurnalistams. „Turkija remia Ukrainą koviniais bepiločiais orlaiviais. Mes nieko neperdavėme ir nepristatėme Rusijai. Ir niekada to nedarytume“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(189)
(0)
(189)

Komentarai ()