[Žinios trumpai] Rusijai tai prilygtų dūriui į paširdžius: B. Johnsonas tikrai gali tapti NATO vadovu, Zelenskis būtų euforijoje  (1)

Atsistatydinusio JK ministro pirmininko Boriso Johnsono kandidatūra rimtai svarstoma į NATO generalinio sekretoriaus pareigas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-29 [Žinios trumpai] Rusijai tai prilygtų dūriui į paširdžius: B. Johnsonas tikrai gali tapti NATO vadovu, Zelenskis būtų euforijoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gali nutikti dabartiniam NATO vadovui Jensui Stoltenbergui palikus pareigas 2023 metų rugsėjį. Apie tai rašo britų leidinys „The Telegraph“.

Žurnalistų teigimu, aukšti JK konservatorių partijos lyderiai palaiko Johnsono kandidatūrą į NATO generalinio sekretoriaus postą.

Johnsono kandidatūrai pritaria gynybos komiteto nariai: Richardas Draxas ir Marcas Francois, taip pat buvęs JK „Brexit“ ministras Davidas Jonesas.

Marcas Francois mano, kad jei Johnsonas nuspręstų pateikti savo kandidatūrą į Aljanso generalinio sekretoriaus postą, jis lengvai galėtų „kreiptis į V. Zelenskį dėl rekomendacijų“.

Johnsonas sugebėjo pelnyti tarptautinį pripažinimą, sukūręs koaliciją prieš Rusiją dėl plataus masto invazijos į Ukrainą.

Kas prieštarauja

Ši idėja turi ir priešininkų. Buvęs JK kariuomenės vadas, lordas Richardas Dannatas, pareiškė negalintis palaikyti Boriso Johnsono kandidatūros dėl jo charakterio. Jis mano, kad JK premjeras nėra sąžiningas.

 

„Būsiu sąžiningas, nenorėčiau matyti Boriso Johnsono tarptautinėje arenoje, jis sukelia daug juoko. Jis yra gėda tautai“, - sakė Dannatas.

Aukštas JK gynybos pareigūnas taip pat mano, kad, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas gali vetuoti tokį pasirinkimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai (1)