[Žinios trumpai] Ukrainiečiai turi vieną savybę, kuri tiesiog šokiruoja rusų užpuolikus Ukrainoje: dabar tiesiog nežino, ką daryti toliau  (4)

Ukrainos pulkininkas Vadim Čiornyj sakė, kad Ukrainos pergalė jau ne už kalnų, ir pabrėžė, kad Rusijos okupantai dabar yra visiškoje sumaištyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai bus kerinti diena“, – pasakojo pulkininkas V. Čiornyj, kai Ukraina laimės ir kas tada labiausiai šokiruos užpuolikus.

„Pasakyk, kada ir kaip laimėsime? Tai yra svarbiausias klausimas, kurį užduodu visiems“, – sakė žurnalistė.

„Greitai, ir tai bus puiku!“ – šypsodamasis atsakė Ukrainos kariškis.

Tada jis pažymėjo, kad visi fronto linijoje yra pasirengę deokupuoti šalies pietus.

„Žinoma, bus sunku, nes mes turime susigrąžinti savo miestus, o ginkluotosios pajėgos, žinoma, nenori jų naikinti“.

„Todėl viskas bus sudėtinga, bet rasime būdų ir priemonių, kaip tai padaryti“, – žadėjo kovotojas.

Tada Alesya Batsman uždavė dar vieną itin aktualų klausimą: „Dabar jaučiate vakarietiškų ginklų efektyvumą? Ar jų pakanka?“

„To niekada nebus gana“, – teisingai pastebėjo pulkininkas. – Visada mažai, norisi daugiau. Tačiau tai, ką turime šiuo metu, labai paveikė fronte jėgų ir įvykių pusiausvyrą. Pasakysiu trumpai: tai yra labai didelė pagalba“.

Tada kovotojas paaiškino, kad Vakarų ginklai padėjo padaryti didelę žalą priešui, pagelbėjo suvaržant jo veiksmus. Dabar Rusijos kariai iš viso nevykdo puolimo operacijų, kaip darė prieš dvi savaites.

 

„Pasakyk, kas labiausiai šokiruoja rusų užpuolikus Ukrainoje? Kas juos labiausiai trikdo?“ – paklausė žurnalistė.

Vadim Čiornyj į šį klausimą labai užtikrintai ir nedelsdamas atsakė: „Mūsų uolumas ir bebaimiškumas, tai, kaip mes juos naikiname. Okupantams  buvo pasakyta, kad juos čia pasitiks su gėlėmis ir fejerverkais. Na, mes jiems davėme fejerverkus. Rusai buvo šokiruoti. Juos sukrėtė tai, kaip mūsų artilerija sumaniai sunaikino viską, kas judėjo. Taip pat šokiravo uolumas, su kuriuo mes kovojome“.

 

Anot pulkininko, rusai to išgyventi negali, nes visada buvo įsitikinę, kad ukrainiečiai yra ukrainiečiai, kurie nieko negali, nieko nesugeba. Bet kai jie čia atvyko ir pamatė, ką ukrainiečiai gali, užpuolikai buvo visiškai pasimetę ir dabar tiesiog nežino, ką daryti toliau.

Pažymėtina, kad būtent SBU telefoninių pokalbių pasiklausymai liudija okupantų pasimetimą, juose galima išgirsti, iki kokios nevilties kartais prieina rašistai. Dažnai jie yra pasirengę susilaužyti rankas ir kojas, kad tik pabėgtų nuo negailestingo ir teisingo ukrainiečių keršto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(111)
(1)
(110)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: