[Žinios trumpai] Kryžiumi ginkluotas rusų kunigas užpuolė Ukrainos dvasininką per kareivio laidotuves (Video)  ()

Rusijos kunigas praėjusią savaitę pertraukė žuvusio Ukrainos kario laidotuves, kad kryžiumi užpultų Ukrainos stačiatikių bažnyčios kunigą dėl jo komentarų apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše iš liepos 22 d. įvykusių kareivio Oleksandro Zinivo laidotuvių matyti, kaip rusų ortodoksų kunigas, kurį vietinis aktyvistas Serhijus Timkovas įvardijo kaip Mychailą Vasiliuką, veržiasi ant pakylos, kur ukrainiečių kunigas Anatolijus Dudko sakė kalbą.

Kaip praneša Newsweek.com, Dudko teigė, kad V. Putinas pradėjo karą Ukrainoje iš dalies siekdamas apsaugoti Rusijos stačiatikių bažnyčios tikinčiuosius, o tai paskatino Vasiliuką prie jo veržtis. Tiesa, NEXTA teigia, kad ukrainiečių kunigas apkaltino Rusijos ortodoksų bažnyčią padedant okupantams ir būtent šis komentaras nepatiko rusų dvasininkui.

Vasiliukas bandė nuplėšti kryžių nuo Dudko kaklo ir bandė jam smogti kitu kryžiumi. Aplinkiniai išskyrė dvasininkus ir laidotuvės tęsėsi toliau.

 

Teigiama, kad Dudko patyrė tik smulkius sužalojimus. Incidentą tira policija.

Sprendžiant iš pranešimų, Dudko pasisakymas galėjo būti suprastas kaip Putino veiksmų pateisinimas. Tačiau laidotuvių dalyviai labiausiai pabrėžia faktą, kad muštis tokiu metu nedera, ypač dvasininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: