[Žinios trumpai] Rusus apėmė nerimas: skelbiama apie stipriai pakilusias raminamųjų kainas Rusijoje  ()

Nuskausminamųjų ir psichotropinių vaistų kainos Rusijoje sparčiai kyla. Ir tai dar ne pabaiga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ekonomika patiria masinį potrauminį stresą, fronte pabuvojo tūkstančiai žmonių, o milijonai kasdien iš televizijos ekranų patiria Rusijos propagandos įtaką: apie karą ir Rusijos Federacijos karines operacijas Ukrainoje.

Nestebina, kad Rusijoje labai išaugo nuskausminamųjų ir psichotropinių vaistų kainos. Padidėjo trankviliantų (psichotropinių vaistų, turinčių nerimą mažinantį poveikį, mažinantį nerimą ir baimę) kaina.

Apie tai praneša  „Finanz“ „Telegram“ kanale.

Vykstant karui su Ukraina, neišvengiamai jaučiamas ekonominis nestabilumas, mažėjančios pajamos ir pragyvenimo lygio kritimas, kuris atsiliepia rusų sveikatai.

Skausmą malšinančių ir raminamųjų vaistų kaina birželį smarkiai išaugo ir vaistų kainų indeksas pasiekė visų laikų aukščiausią lygį. Rusijos tyrimų centro „Romira“ skaičiavimais (sociologiniai ir rinkodaros tyrimai), vidutinio vaistinių lankytojo vartotojų krepšelis Rusijoje per mėnesį pabrango 2,3 proc., o nuo šių metų pradžios – daugiau nei 20 proc.

 

„Šį mėnesį pastebime didelį vaistų kainų augimą. Skausmą malšinantys ir raminamieji vaistai pabrango daugiausiai“, - tvirtino „M-Romir“ verslo srities direktorė Ksenia Payzanskaya.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()