[Žinios trumpai] Į karą išėjo net dvasininkai: mūšiuose už Ukrainą žuvo karys vienuolis, tarnavęs Ukrainos žvalgybos batalione  ()

Mūšiuose dėl Ukrainos žuvo karys vienuolis Romanas Peprikas, tarnavęs viename iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgybos batalionų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Ukrainos Gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas, remdamasis Ukrainos stačiatikių bažnyčios metropolitu Oleksandru.

Romanas Peprikas buvo jau antrą kartą stojęs į Ukrainos gynėjų gretas. Antras kartas buvo lemtingas, nors jo auka niekada nebus pamiršta.

„Prasidėjus Rusijos agresijai, būdamas savo Tėvynės patriotu ir tikru krikščioniu, vienuolis Peprikas, neapleisdamas vienuolio įžadų savanoriškai stojo ginti Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą, atliko kovines misijas ir tiesiogiai dalyvavo mūšiuose fronto linijoje“, – sakė metropolitas Oleksandras.

Ataskaitoje pažymima, kad po atleidimo iš karinės tarnybos vyras tarnavo vienuolyne netoli Kijevo, o vėliau tęsė tarnybą viename iš vienuolynų Karpatų regione. Taip pat pažymima, kad šios vasaros pradžioje jis nusprendė vėl grįžti į karinę tarnybą, nes turėjo gerą karinį pasirengimą ir didelę kovinę patirtį.

(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: