[Žinios trumpai] Nereikia nė karo: tyrimo rezultatai atskleidė, kad Rusija sparčiai nyksta, tokių blogų rezultatų nebuvo nuo pat 2002-ųjų  ()

Demografinė padėtis Rusijoje ir toliau blogėja: gyventojų skaičius mažėja rekordišku tempu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rosstat“ duomenimis, tik nuo metų pradžios nuolatinių Rusijos Federacijos gyventojų sumažėjo daugiau nei 400 tūkst. Iš viso Rusijos Federacijoje gyveno ne daugiau kaip 145 mln. žmonių.

Mirtingumas ir toliau dominuoja prieš gimstamumą. Kasmet netenkama daugiau nei 350 tūkst. gyventojų. Kai kuriuose regionuose mirčių skaičius tris ar daugiau kartų viršija gimimų skaičių.

Gyventojų išnykimo tempas vidutiniškai siekia 2 300 žmonių per dieną. Demografinę situaciją blogina migrantų srautai, kurių bendras skaičius jau viršijo 75 000 žmonių. Kartu tai lemia, kad kas mėnesį sumažėja apie 85 000 žmonių. 2022 metų rodikliai sumušė ankstesnį antirekordą 2002 m. Tada mėnesinis gyventojų skaičiaus mažėjimo tempas buvo apie 56 000 žmonių per mėnesį.

 

Remiantis prognozėmis, iki 2050 m. Rusijoje gali likti tik 133 mln. žmonių. Vidutiniškai per metus prarandant apie 300 tūkst., artimiausiu metu Rusijos Federacija iškris iš šalių sąrašo pagal gyventojų skaičių dešimtuko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()