[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kaip rusai vykdė belaisvių skerdynes: žudimą užmaskavo artilerijos apšaudymu  ()

Prieš porą dienų Ukrainos karo belaisviai buvo perkelti į Olenivkos kolonijos zoną , o liepos 29-ąją ji buvo atakuota. Tai - ne sutapimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų įsibrovėliai sistemingai ruošėsi Mariupolio gynėjų žudynėms. Likus porai dienų iki tragedijos, „Azov“ kariai buvo perkelti į kitą korpusą, kuriame belaisviai anksčiau nebuvo laikomi. Nei kolonijos darbuotojai, nei belaisviai nesuprato, kas vyksta.

Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė perimtą dviejų vyrų pokalbį, iš kurio atrodo, kad Rusijos okupantai sprogimą kolonijoje užmaskavo artilerijos apšaudymu.

„Jie patys sutvarkė kareivines, buvo 200 žmonių. Užvakar iš kareivinių perkėlė, apskritai, iš trijų kareivinių. Bendras skaičius iki 200 žmonių. Perkėlė kažkiek į pramoninę zoną. Vakar naktį kažkur 23:00 pradėjo dirbti „Grad“ ten tiesiai prie tvoros. Sprogimai 100 metrų nuo tvoros matėsi. Ir leido po 10 raketų. Pirmos 10 - sprogimas. Dar 10 -vėl sprogimas. Trečias... apskritai įvyko trys sprogimai“ – sako vienas iš pašnekovų. Jis patvirtino, kad vyko egzekucija.

Į patikslinantį antrojo vyro klausimą, ar šaudė į kareivines iš artilerijos, jis patikslino, kad okupantai anksčiau kalėjime, kur buvo laikomi „Azov“ kariai, jau buvo padėję sprogmenų ir juos detonavo jau šaudant salvinėms raketinėms sistemoms „Grad“.

 

Po sprogimų liudininkai išgirdo tris kulkosvaidžio šūvius, po kurių kilo gaisras. Rusų kario teigimu, tyčinio kalinių nužudymo versiją patvirtino ir atvykę gydytojai.

Rusai nuoširdžiai nekentė „Azov“ kovotojų, kuriuos laikė pagrindiniais Ukrainos naciais. Būta net viešų pažadų juos kankinti ir žudyti. Tačiau dabar dėl belaisvių žūties rusai kaltina Ukrainą ir jos HIMARS - rusai jau pasakoja, kad Olenivkos kolonijoje rado HIMARS paleistų raketų nuolaužų. Ukraina tai neigia ir tvirtina, kad ši tragedija - tendencingo rusų elgesio pavyzdys.

(23)
(9)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: