[Žinios trumpai] Arestovičius pasirengęs apdovanoti Rusijos generolą Ukrainos didvyrio titulu: kas vyksta? (Video)  ()

„Kariai ten perkeliami jau 5 dieną. Labai aktyviai perkeliami. Mes planuojame juos ten draugiškai palaidoti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinė vadovybė ir toliau telkia karius Chersono regione, savo rankomis mesdama juos į katilą. Okupantams tai baigsis blogai.

Tokią prognozę išsakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius, duodamas interviu  Rusijos žurnalistei Julijai Latyninai „YouTube“ kanale.

Jis pažymėjo, kad Rusijos kariuomenė siunčia karius į strateginius spąstus. Kalbama apie dešiniojo Dniepro kranto dalį Chersono srityje, kuriai tiekimą Ukrainos kariai jau nutraukė.

„Kariai ten perkeliami jau 5 dieną. Labai aktyviai perkeliami. Mes planuojame juos ten draugiškai palaidoti. Rusai padarė (antrąją) strateginę klaidą šiame kare", – sakė Arestovičius. Pirmoji, jo žodžiais, buvo sprendimas pradėti didelį karą su Ukraina.

Jis įsitikinęs, kad Rusijos kariuomenė ir toliau eis į spąstus inertiškai, net suvokdama, kokia tai didelė klaida.

Arestovičius užsiminė, kad dabartinė Maskvos užduotis Chersone yra apsiginti bei priversti Kyjivą pradėti derybas, siekiant užsitikrinti naujų okupuotų teritorijų išlaikymą. Tačiau dabartiniais veiksmais rusams šios problemos išspręsti nepavyks, tikino jis.

„Jie turėtų elgtis visiškai kitaip, nei elgiasi. Šaunuoliai. Galiu tik paspausti ranką ir duoti Ukrainos Didvyrio titulą tiems, kurie priėmė šį sprendimą. Žiūrint į tai, ką daro Rusijos kariuomenė, (...) tiesiog idiotizmo enciklopedija. Aš neblogai išmanau karo istoriją, bet nepamenu, kad kuri nors kariuomenė taip darytų. Visi rusai artimiausiu metu turės įsitikinti, kad su tokia taktika ir strategija, su tokiais vadais, ginkluote ir karine technika jiems nereikėjo net išlysti iš savo kareivinių, jau nekalbant apie strateginių užduočių planavimą didžiausioje Europos šalyje“, – tvirtino OP atstovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(233)
(5)
(228)

Komentarai ()