[Žinios trumpai] Prasidėjo istoriniai mūšiai! Ukrainoje pastebėtos Chruščiovo laikų haubicos, pagamintos dar 1955 m.  ()

SSRS per visą gamybos laikotarpį buvo pagaminta mažiau nei 1000 haubicų D-48. Jos tinka naikinti priešo pėstininkų kovos mašinas ar šarvuočius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė mūšiuose su Rusijos įsibrovėliais naudoja haubicas D-48, kurios buvo gaminamos 1955–1957 m. Apie tai praneša Lenkijos portalas „Defence24“.

Tinkle buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip APU kariai šaudė į priešą iš retos haubicos. Po vaizdo įrašu buvo nurodyta, kad tai buvo MT-12 „Rapira“, tačiau svetainės autoriai mano, kad vaizdo įraše matoma prieštankinė 85 mm D-48 haubica. Ji buvo gaminama nuo 1955 iki 1957 m.

D-48 yra gana retas sovietinių ginklų pavyzdys. Haubica yra „Rapira“ pirmtakas. Per visą laiką buvo pagaminta mažiau nei tūkstantis tokių ginklų. Didžioji jų dalis buvo pristatyta į trečiąsias šalis, tad išvysti tokius ginklus Ukrainos ginkluotosiose pajėgose buvo gana netikėta. Tuo pat metu 2015 metais buvo pranešta, kad D-48 buvo išimta iš saugyklos ir grąžinta į tarnybą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.

D-48 gali būti naudojama dviejose pozicijose – šaudyti į lengvai šarvuotus Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų šarvuočius arba šaudyti iš uždarų pozicijų, kaip su lengvąja lauko patranka. Techninės charakteristikos leidžia pataikyti į šarvuotus taikinius iki kilometro atstumu, o stipriai sprogstamieji sviediniai gali nuskristi 19 km.

 

Tuo pačiu metu D-48 su R-372 sviediniu iki 1000 metrų atstumu prasiskverbia tik pro 185 mm šarvus, o sviedinys ZBK-7 jau gali pramušti 192 mm storio šarvus. To pakanka sunaikinti pėstininkų kovos mašiną ar šarvuočius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: