[Žinios trumpai] Ukrainiečiai „sugadino šventę“ – bepiločiu lėktuvu atakavo Rusijos laivyno vadovybę okupuotame Kryme: yra sužeistų (Foto, Video)  ()

Per bepiločio lėktuvo ataką prieš Rusijos laivyno patalpas Krymo Sevastopolio uoste sekmadienį buvo sužeisti šeši žmonės, pranešė Rusijos aneksuoto miesto meras Michailas Razvožajevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šį rytą Ukrainos nacionalistai nusprendė sugadinti sekmadienį švenčiamą Rusijos laivyno dieną“, – sakė jis per „Telegram“ ir pridūrė, kad buvo sužeisti šeši žmonės, įskaitant kariuomenės štabo darbuotojus.

„Maždaug 06:02 pasigirdo trenksmas. Nepilotuojamas orlaivis užpuolė laivyno būstinę. Nėra pagrindo panikuoti, viskas kontroliuojama", - sakė Razvožajevas.

Agentūra TASS, remdamasi Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno spaudos tarnyba, pranešė , kad ataka prieš štabą buvo įvykdyta naudojant „galingą sprogstamąjį užtaisą“, kuris buvo sumontuotas ant savadarbio drono.

Visos šventės buvo „atšauktos saugumo sumetimais“, sakė jis ir paprašė miesto gyventojų likti patalpose, „jei įmanoma“. „Gubernatorius“ pridūrė, kad įvykio vietoje dirba Rusijos Federacijos federalinės saugumo tarnybos darbuotojai.

Rusijoje turi įvykti didžiulės iškilmės, įskaitant karinio jūrų laivyno paradą Sankt Peterburge, kuriame dalyvaus prezidentas Vladimiras Putinas.

Savo ruožtu Odesos regioninės karinės administracijos atstovas spaudai Serhijus Bračiukas rytiniame pranešime pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nedalyvavo incidente Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno būstinėje Sevastopolyje.

 

„Galiu drąsiai teigti, kad Ukrainos Krymo ir visų Ukrainos miestų laikinai okupuotame Kryme deokupacija tikrai vyks visiškai kitaip ir su daug didesniu efektyvumu. Šiuo metu esu tikras, kad tai dar viena provokacija iš Rusijos pusės, ypač baisių pranešimų, kurie mus pasiekia kiekvieną dieną, fone. Kalbu pirmiausia apie Olenivką. Štai kodėl mes išlaikome savo formaciją ir pasitikime oficialiais informacijos šaltiniais", – sakė Karinės vadovybės atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()