[Žinios trumpai] Pietinei okupantų grupei vadovauja generolas „Armagedonas“: kas apie jį žinoma (Video)  ()

Surovikino sąskaitoje - Rusijos Federacijos karas Tadžikistane, Kaukaze ir Sirijoje. Iš pastarojo jis parsivežė ne tik Rusijos didvyrio titulą, bet ir „Armagedono“ slapyvardį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos simbolis - generolas Sergejus Vladimirovičius Surovikinas yra be galo žiaurus įsakymų vykdytojas. Šio pareigūno biografijoje – skandalai, smurtas ir tūkstančiai mirčių. Tačiau už ištikimybę Putinui jis vietoj bausmės gauna naujus karinius laipsnius.

„FreeDom“ laidos siužete sakoma, kad dėl sunkaus charakterio Surovikinas laikomas nuošalyje ir paleidžiamas į areną, kai pralaimėjimas yra arti. Dabar jis Ukrainoje ir yra Rusijos kariuomenės grupės „Pietūs“ vadas.

Jo kovinis kelias prasidėjo Afganistane, o pirmąjį apdovanojimą jis gavo 1989 m. Tada jo didvyriškumas buvo įvertintas: per pratybas, užsidegus BMP varikliui, jis paleido įgulą, o pats puolė į degantį šarvuotį.

Per 1991 metų rugpjūčio pučą, kariškiams atidengus ugnį – žuvo du žmonės, o dar vienas protestuotojas buvo sutraiškytas šarvuočių. Tada, 24 metų vadas Sergejus Surovikinas buvo suimtas 7 mėnesiams, tačiau – jis buvo ne tik išteisintas, bet ir paaukštintas.

Artėjant 20-osioms perversmo metinėms, nepaisant karių motinų protestų, būtent Surovikinas buvo pakviestas reformuoti kariuomenę. O po dešimties metų, per 30-ąsias rugpjūčio įvykių metines, jam suteiktas naujas laipsnis – armijos generolas.

 

Surovikino gyvenimą lydi nuolatiniai skandalai. 1995 metais už neteisėtą ginklų pardavimą jam buvo skirta metų lygtinė bausmė, tačiau vėliau jis buvo reabilituotas. 2004 metais Surovikinas buvo apkaltintas pulkininko Cibovo sumušimu dėl politinių priežasčių, tačiau vėliau auka savo pareiškimą atsiėmė. Tais pačiais metais Surovikino kabinete ir jam dalyvaujant nusišovė ginkluotės skyriaus vado pavaduotojas pulkininkas Štokalis. Tačiau byla buvo nutylėta, karinis vadas ne tik nepatenka į kalėjimą, bet ir jo karjera šauna aukštyn.

 

Surovikino sąskaitoje - Rusijos Federacijos karas Tadžikistane (pilietinis karas), Kaukaze ir Sirijoje. Iš pastarojo jis parsivežė ne tik Rusijos didvyrio titulą, bet ir „Armagedono“ slapyvardį.

Sklando gandai, kad po jo paskyrimo „Pietų“ grupuotės vadu Surovikinas pareikalavo įdarbinti savo artimą draugą generolą Aleksandrą Lapiną, kuris dabar vadovauja grupuotei „Centras“. Pirmiausia jie sutvarkė Rusijos kariuomenės logistiką ir įnirtingai atakavo Ukrainos pozicijas Luhansko srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()