[Žinios trumpai] Yra net 3 priežastys, kodėl Putinui reikėjo atakuoti Juodosios jūros laivyno būstinę Sevastopolyje  ()

Trys priežastys, kodėl Putinui reikėjo atakuoti Juodosios jūros laivyno būstinę Sevastopolyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aneksuotame Sevastopolyje liepos 31 d., Karinio jūrų laivyno dieną, Juodosios jūros laivyno bazėje įvyko sprogimas. Rusai iš karto paskelbė apie „savadarbį ukrainietišką droną“. Tačiau ši versija neatitinka realybės.

Tiesą sakant, Rusijos valdžia turi tris šio išpuolio priežastis. Jas savo „Facebook“ tinklaraštyje išsakė buvęs Aukščiausiosios Rados deputatas, žurnalistas Vadimas Denisenka.

Pirmoji priežastis. Išpuolis leido rusams atšaukti visus šventinius renginius Karinio jūrų laivyno dienos proga.

„Pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo Rusijos Federacija neturi galimybės surengti parado šią dieną. Flagmanas (raketinis kreiseris „Maskva“ – red.) buvo sunaikintas, nemažai laivų arba sunaikinti, arba neįgalūs. Todėl paradas buvo atšauktas prieš savaitę, o atostogos be parado gali kelti daug klausimų Sevastopolio gyventojams... Žmonės prisigers ir pradės ką nors sakyti prieš valdžią“, – sakė Denisenka.

Išties, rusai turi daug klausimų Rusijos valdžiai dėl „specialios operacijos“, ypač dėl didžiulių nuostolių.

Antroji priežastis. Mobilizacijos temos eskalavimas. Denisenka įsitikinęs, kad Kremliui nepavyks įtikinti rusų masiškai eiti į frontą.

 

„Na, rusas nenori kautis. Ir labai sunku pradėti mobilizaciją, kai net patyrę kariškiai nesugeba apginti labiausiai saugomos vietos Sevastopolyje“, – rašė Denisenka.

Trečia priežastis. Agresyvios retorikos stiprinimas siekiant įbauginti Ukrainą ir Vakarus.

Neabejotina, kad reaguodami į „smūgį“ Sevastopoliui, propaganda ir Kremliaus pareigūnai vėl ims grasinti „paskutinės pabaigos diena“, kurstydami isteriją Rusijos visuomenėje. Nors iš tikrųjų agresorius jau panaudojo visas įmanomas priemones prieš Ukrainą, kurias turi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: