Ukraina sukūrė tikrą tvirtovę su šimtais kilometrų apkasų ir įtvirtinimų punktų: viskas padaryta taip, kad neįmanoma apšaudyti nei artilerija, nei MLRS  ()

Gynybos linija buvo pastatyta taip, kad priešas negalėtų apšaudyti miesto artilerija ir MLRS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zaporižios prieigose buvo nutiestos didžiulės gynybos linijos. Jau iškasta šimtai kilometrų tranšėjų, ir šis skaičius toliau auga.

Šia informacija, duodamas interviu portalui „Ukrinform“, pasidalijo Zaporižios srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Staruchas.

Vadovo teigimu, regionas atakuojamas jau penkis mėnesius. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos ginasi oriai: sprogdina tankus, numuša lėktuvus ir naikina priešo personalą.

„Kovo mėnesį, suprasdami puolimo stiprumą, karinė vadovybė ir aš sudarėme gynybos modelį, skirtą sustabdyti priešą Zaporižios pakraštyje, kad naikinimo ginklų ugnis nepasiektų Zaporižios“, – sakė O. Staruchas.

Pagrindinė užduotis suformuluota taip: priešas neturi apšaudyti miesto artilerija ir MLRS. Atsižvelgiant į šį tikslą, buvo organizuotos gynybos linijos.

„Visą laiką kasami apkasai, statomos tvirtovės. Apkasų yra šimtai kilometrų. Įrengti gynybos užtvaras mums padėjo visi Ukrainos regionai. Suplanuoti darbai regiono gynybos stiprinimui nesiliauja nė vienai dienai. Zaporižios apskritį saugo daug motyvuotų ir stiprių kovotojų. Mūsų kariškiai – tai pagrindiniai dabarties herojai“, – padarė išvadą O. Staruchas.

 

Vyriausioji žvalgybos valdyba pranešė, kad užpuolikai traukiasi Zaporižios srityje. Jie išvedė karius iš Aukštutinio Tokmako ir Černigovkos kaimų. Tai yra taiklių smūgių pasekmė prieš Rusijos dalinių sankaupą šioje teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(171)
(2)
(169)

Komentarai ()

Susijusios žymos: