Paskelbtos palydovinės nuotraukos patvirtino Rusijos karo nusikaltimą Olenivkoje – štai kas jose matoma (Foto)  ()

„Maxar“ palydovinių Olenivkos kolonijos vaizdų analizė patvirtina, kad rusai įvykdė Ukrainos „Azovo“ karo belaisvių žudynes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-01 Paskelbtos palydovinės nuotraukos patvirtino Rusijos karo nusikaltimą Olenivkoje – štai kas jose matoma (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai paskelbė naujų įrodymų, kad tragedija Olenivkoje, kur kolonijoje rusai nužudė Ukrainos „Azovo“ pulko karo belaisvius, yra teroro aktas ir Rusijos kariuomenės karo nusikaltimas. Tai galima suprasti iš kalėjimo palydovinių vaizdų, darytų prieš tragediją ir iškart po jos.

„BuzzFeed News“ žurnalistas Christopheris Milleris taip pat paskelbė okupuotos Olenivkos palydovinius vaizdus ir teigė, kad masinių ukrainiečių karo belaisvių žudynių byloje atsiranda vis daugiau įrodymų, kad šį nusikaltimą įvykdė rusai.

Nuotraukas iš bendrovės „Maxar“ palydovo savo „Telegram“ kanale publikuoja ir „Bihus.Info“ žurnalistų komanda, tirianti Rusijos kariuomenės karo nusikaltimus Ukrainos teritorijoje.

 

Analizuojant nuotraukas aiškiai matyti, kad iš didelio kolonijos pastatų komplekso, kuriame buvo „Azovo“ karo belaisviai, buvo apgadintas tik vienas.

Tai beveik visiškai patvirtina versiją, kad pastatas buvo susprogdintas iš vidaus. Kiti pastatai nenukentėjo. Tą pačią versiją, pagrįstą perimtais įsibrovėlių pokalbiais, anksčiau pateikė SBU.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()