Politologas: „Taikos nebus, Putinas jau renkasi, ką daryti rudenį“  ()

Rusija dabar turi du karo Ukrainoje scenarijus: „Sustojimo taško nėra“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Kremlius turi dvi karo veiksmų Ukrainoje plėtros galimybes: viena iš jų susijusi su mobilizacija.

V. Putino armija jau šeštą mėnesį naikina Ukrainos miestus ir kaimus, apšaudo civilius artilerija ir rengia oro antskrydžius. Priešingai, nei teigia pompastiški propagandos teiginiai, Kyjivo nebuvo įmanoma užimti nei per 5, nei per 50 dienų. Mariupolis desperatiškai priešinosi užpuolikams, sulaikydamas daug kartų pranašesnes užpuolikų pajėgas. Charkivas kelis kartus per dieną klausosi sprogimų, o paskui nerimastingai laukia pranešimų apie aukas.

O dabar Rusija gali pasirinkti vieną iš dviejų karo scenarijų: fronto stabilizavimą su pauze ir vėlesnį karo veiksmų atnaujinimą iki pavasario, jei pauzės nebus.

Tokias prognozes pateikia politologas Vladimiras Pastuchovas.

„Pirmas variantas: rudenį rusai stabilizuos frontą aplink tai, ką pavyko paimti, paskelbs šią teritoriją kita respublika ir susiburs, kad kitų metų pavasarį atnaujintų aktyvią kampaniją“, – sakė ekspertas.

 

Antrasis variantas, pasak Pastuchovo, gali reikšti mobilizacijos Rusijoje paskelbimą: „Nematau taško, nuo kurio šis karas gali sustoti, jis tik plėsis“.

Pastarųjų mėnesių įvykių analizė patvirtina, kad Kremliaus paleistas karas neturi racionalaus tikslo. Putinas ir jo komanda savarankiškai „iškirto“ Rusijos Federaciją iš pasaulio ekonominės ir politinės sistemos. Jie kovoja prieš kolektyvinius Vakarus ir JAV, kurias laiko Rusijai svetimo pasaulio architektu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: