[Žinios trumpai] Ukrainos pajėgos perėmė moderniausią Rusijos Federacijos droną „Orlan-30“: štai kuo jis skiriasi nuo „Orlan-10“ (Foto)  (1)

Ukrainos kariškiai numušė moderniausią Rusijos droną „Orlan-30“. Apie tai feisbuke pasakojo žurnalistas ir technologijų apžvalgininkas Pavlo Kačukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, retą bepilotį orlaivį „nuleido“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 54-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariai. Sprendžiant iš nuotraukos, prietaisas atsargiai parašiutų pagalba nusileido iš dangaus į žemę ir liko praktiškai nenukentėjęs. Netrukus specialistai jį išardys ir patikrins, kas yra po korpusu.

Kaip rašo portalas „Army Inform“, UAV „Orlan-30“ yra modifikuota masyviausio Rusijos ginkluotųjų pajėgų žvalgybinio bepiločio orlaivio „Orlan-10“ versija. Jis turi dvigubai didesnį kilimo svorį ir gali nešti iki 8 kilogramų naudingosios apkrovos.

Kaip ir „dešimtukas“, pažangus modelis paleidžiamas katapulta, varomas benzininiu varikliu ir nusileidžia parašiutu. Dronas gali skristi iš anksto suplanuotu maršrutu, kuriame yra 60 ar mažiau tarpinių taškų.

 

Pagrindinės „Orlan-30“ savybės:

  • Maksimalus greitis: 170 km/h;
  • Praktinis maksimalus aukštis: 5 km;
  • Skrydžio nuotolis: 300 km;
  • Skrydžio trukmė: iki 5 val.;
  • Bendras svoris: 27 kg;
  • Diapazonas: 150 km.

Pagrindinė „Orlan-30“ modelio savybė yra lazerinis nuotolio ieškiklis, kuriuo jis gali tiksliai nustatyti valdomų ginklų taikinius, tokius kaip 240 mm minosvaidžių „Tulip“ ar 152 mm „Krasnopil“ sviedinius, kuriuos šaudo „Akacia“ ir „Msta“ savaeigiai ginklai. Be to, UAV gali būti aprūpintos 80 megapikselių kameromis su vaizdo stabilizavimo sistema, elektroninės žvalgybos ir ryšio įrenginių aptikimo įranga.

 

 

„Orlan-30“ Rusijos kariuomenė priėmė 2020 m., o prieš tai jis buvo išbandytas Sirijoje. Prietaisus gamina Rusijos įmonė „Specializuotas technologijų centras“, kurios pagrindinė buveinė yra Sankt Peterburge.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(4)
(57)

Komentarai (1)