Dvi kameros geriau nei viena! „Dvigubų“ „Mio“ vaizdo registratorių rinkinių palyginimas (Video, „Mio MiVue C420 Dual“, „Mio MiVue C588T Dual“, „Mio MiVue 798 Dual Pro“)  ()

Vis daugiau vairuotojų supranta, kad verta investuoti į vaizdo registratorių. Avarija ar kitas netikėtas įvykis kelyje – kad ir kas atsitiktų, vaizdo registratoriaus užfiksuotas vaizdas išsklaidys visas abejones, kas nutiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra patikimas įrodymas vairuotojui, policijai ir, svarbiausia, teismui. Todėl logiška, kad įrašymas iš dviejų kamerų (priekinės ir galinės) gali atkurti visą situacijos kelyje vaizdą.

„Mio“ prekės ženklas siūlo kelis „dvigubus“ (angl. „dual“) rinkinius, skirtus vairuotojams, turintiems skirtingus techninius ir kainos reikalavimus. Pasižiūrėkime kuris iš jų bus tinkamiausias Jums!

„Mio MiVue C420 Dual“ – pirmasis „dvigubas“ vaizdo registratoriaus rinkinys už tokią prieinamą kainą!

Tai jauniausias „Mio“ šeimos vaikas. Jo pagrindinė kamera turi matricą, leidžiančią filmuoti Full HD 1080p raiška, o aukštos kokybės objektyvas kartu su CMOS jutikliu leidžia įrašyti vaizdus 30 kadrų per sekundę greičiu.

„Mio MiVue C420 Dual“ turi judesio jutiklį – 3 ašių G-Sensor. Įvykus pavojingam įvykiui kelyje, užfiksuota vaizdo medžiaga bus automatiškai patalpinta į specialų vidinės atminties katalogą. Tai neleis jo perrašyti nauja vaizdo medžiaga. 

Šio vaizdo registratoriaus stebėjimo kampas yra 135 laipsniai. Dėl to bus užfiksuotas kiekvienas kelyje esantis svarbus fragmentas. 

„MiVue C420 Dual“ rinkinyje, žinoma, yra ir galinė kamera, kuri įrašo vaizdą Full HD raiška. Telieka jos laikiklį priklijuoti ant galinio lango ir pritvirtinti kamerą. Ją patogu bet kada nuimti ir vėl uždėti.

Taip pat verta paminėti, kad galinė kamera sumontuota su 6,5 metro ilgio maitinimo kabeliu, kuri pilnai užteks kiekviename lengvajame automobilyje. 

„Mio MiVue C420 Dual“ galinė kamera turi 130 laipsnių stebėjimo kampą ir skaidrų lęšį su f/1.8 diafragma, analogiškai kaip ir priekinė kamera.

Abi rinkinio kameros naudoja patentuotą „Mio Crystal Vision“ technologiją, kuri automatiškai koreguoja vaizdą, kad gautų geriausią įmanomą vaizdo raišką. 

Kamera įsijungia automatiškai. Tiesiog įdėkite SD kortelę ir prijunkite registratorių prie maitinimo šaltinio automobilyje, kad pradėtumėte įrašinėti vaizdą vos užvedę transporto priemonės variklį.

„Mio MiVue C588T Dual“ – patrauklus vidutinės klasės rinkinys

Pagrindinė šio rinkinio kamera turi Sony STARVIS jutiklį, o matrica leidžia filmuoti Full HD 1080p raiška. Aukštos kokybės objektyvas kartu su CMOS jutikliu leidžia įrašyti vaizdą iki 30 kadrų per sekundę!

„Mio MiVue C588T Dual“ puikiai tinka naktiniam įrašymui dėl patentuotos „Mio Night Vision Pro“ technologijos. 

Be to, 140 laipsnių kameros stebėjimo kampas garantuoja, kad ji nepraleis jokio įvykio tiek Jūsų eismo juostoje, tiek ant gretimų ir priešingų eismo juostų. 

Priekinėje kameroje sumontuotas 2 colių spalvotas ekranas, kuris leis patogiai valdyti visas įrenginio funkcijas. Be to, priekinėje kameroje yra GPS modulis, leidžiantis vaizdo medžiagą papildyti tiksliais duomenimis apie įvykio vietą.

Vietoj baterijos gamintojas nusprendė į šį rinkinį sumontuoti super kondensatorių, kuris leidžia palaikyti ilgą įrenginio veikimą, kai pritrūks (ar nutrūks) energijos tiekimas nuo automobilio. Dėl tokio techninio sprendimo Jūs turite 100 proc. garantiją, kad šio įrenginio įsigijimas bus investicija daugeliui metų, nesijaudinant, kad baterija per greitai nesusidėvės (ir dėl to vaizdo registratorius taps nenaudingas).

Galinė kamera sumontuota ant tam skirto aktyvaus galiniam stiklui skirto laikiklio, kuris priklijuojamas ant statinio lipduko, užtikrinančio, kad stiklas nebus pažeistas, o kamerą galima lengvai nuimti.

8 metrai kabelio garantuos patogų montavimą net ir didžiausiuose automobiliuose, ne tik įprastuose lengvuosiuose automobiliuose. 

Ši kamera užtikrina 130 laipsnių stebėjimo kampą, skaidrų lęšį su f/1.8 diafragma, kaip ir priekinės kameros atveju - Full HD raiška.

Abi kameros filmuoja važiuojant ir stovint. Su šiuo modeliu galima naudoti parkavimo režimo maitinimo komplektą, pvz., „Mio SmartBox“, kurio dėka vaizdo registratorius pavirs parkavimo registratoriumi.

„Mio MiVue 798 Dual Pro“ – aukščiausias įrašymo standartas

Tiems vairuotojams, kurie vertina aukščiausios kokybės įrangą ir mėgsta rinktis aukščiausios kokybės produktus, „Mio“ siūlo „MiVue 798 Dual Pro“ rinkinį. 

Priekinėje kameroje sumontuotas Sony premium STARVIS CMOS jutiklis, kuris kartu su f/1.8 diafragma puikiai susidoros su vaizdo apšvietimu bet kokiomis sąlygomis. 

Įrašo vaizdus iki 60 kadrų per sekundę greičiu! Tai leidžia gauti ryškų vaizdą net važiuojant labai greitai.

Vaizdo įrašymas siekia QHD raišką, t. y. 2,8K (2560P x 1600P), kas užtikrina, kad vaizdo įraše bus matomos net menkiausios detalės.

Kameros filmavimo kampas siekia net 145 laipsnius ir to dėka kamera fiksuoja ne tik tai, kas vyksta kelyje, bet ir pakelėse. Abi rinkinio kameros naudoja patentuotą „Mio Night Vision Pro“ technologiją, kuri automatiškai koreguoja vaizdą, kad būtų pasiektas tobulo vaizdo įrašymas net ir pačiomis sudėtingiausiomis sąlygomis.

Viena iš įdomiausių „Mio MiVue 798 Dual Pro“ funkcijų yra galimybė informuoti apie kelyje esančius greičio matuoklius. Kamerų rinkinys taip pat išmaniai įspėja apie vidutinio greičio matuoklius. Naudodamas šią funkciją, „Mio MiVue 798 Dual Pro“ rodo likusį atstumą ir laiką sekundėmis iki artėjančio greičio matuoklio. Taip pat nurodo leistiną greitį ir informuoja apie vidutinį greitį, kuriuo Jūsų automobilis nuvažiavo išmatuotą atstumą. Verta pridurti, kad dėl integruoto WiFi modulio rinkinys leidžia atnaujinti programinę įrangą ir realiu laiku sinchronizuoti įrašytą vaizdo medžiagą su išmaniuoju telefonu.

Galinė rinkinio kamera yra „Mio MiVue A50“. Jos 8 metrų kabelis su signalo stiprinimu leidžia lengvai ir patogiai sumontuoti įrenginį beveik bet kuriame automobilyje. O jei „Mio MiVue 798 Dual Pro“ prijungtas prie papildomo maitinimo šaltinio, tai yra „Smartbox“, tai leis gauti dar vieną funkciją: stovint aktyvuojamas parkavimo režimas. Jis įsijungia automatiškai, kai aptinkamas judantis objektas automobilio priekyje arba smūgis į automobilį, ir automatiškai išsaugo vaizdo failą bei išsiunčia pranešimą į telefoną.

Daugiau informacijos apie „Mio“ kompaniją rasite Mio Lietuva | Facebook.

„Mio“ produktus galite įsigyti šiose prekybos vietose: „Senukai“, „Pigu.lt“, „Varle.lt“, „Topo Centras“, „Urmokaina.lt“​, „Skytech“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()