[Žinios trumpai] Prasidės „traiškymas“: ekspertas skelbia datą, kada Rusijos ekonomika patirs katastrofišką griūtį  (3)

Jei Kremlius nesustabdys karo prieš Ukrainą, gruodį Rusijos ekonomika žlugs, mano Maksimas Mironovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau beveik prieš pusmetį Kremliaus pradėtas karas prieš Ukrainą griauna Rusijos ekonomiką. Tikėtina, kad iki gruodžio mėnesio situacija taps kritinė.

Tokią prognozę opoziciniame „YouTube“ kanale „Chodorkovskij LIVE“ paskelbė Rusijos ekonomistas Maksimas Mironovas.

Jo nuomone, iki rugsėjo nedarbo lygis Rusijoje smarkiai padidės dėl verslo pasitraukimo iš šalies. Taip pat tikimasi, kad padidės skurdas. Akivaizdu, kad Rusijos Federacijos valdžia neplanuoja spręsti šios problemos.

„Geriausia parama vargingai gyvenantiems rusams, kaip ir turtingiesiems, yra karo pabaiga. Nematau kito būdo jiems padėti. Daug metų Vakarams nerūpėjo, kad Putinas žlugdo opoziciją, sodina žmones į kalėjimus. Bet visapusiška agresija prieš Ukrainą su galimybe įsiveržti į kitas Europos valstybes viską pakeitė. Tai yra pagrindinė ir vienintelė visų Rusijos ekonomikos bėdų priežastis. Vakarai darys spaudimą Putinui sankcijomis lėtai, bet užtikrintai, kol karas baigsis“, – sakė Mironovas.

Jis abejoja, ar Kremlius imsis kokių nors priemonių gyventojams remti, nes visi pinigai šiandien atitenka karui.

 

Eksperto teigimu, rusai visą situacijos sunkumą pajus gruodį. Pasak keletos gandų, šiuo metu Vakarai gali įvesti apribojimus Rusijos energijos išteklių kainoms. Prasidės visiškas „finansinis gniuždymas“.

„Jei nustos gauti pinigų iš energijos šaltinių, Putinas tiesiog neturės resursų ne tik padėti rusams, bet net mokėti atlyginimus rangovams. Kai tik šis srautas bus užblokuotas, Putinas tiesiog neturės išteklių karui“, – pareiškė Mironovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(7)
(129)

Komentarai (3)