[Žinios trumpai] Tapo žinoma, ką Ispanija siųs į Ukrainą vietoj „apgailėtinos būklės“ „Leopard 2A4“ tankų  ()

Anksčiau pranešta, kad Ispanijos vyriausybė nusprendė neperduoti „Leopard“ tankų Ukrainai, nes jie yra prastos būklės. Tačiau greitai buvo rastas pakaitalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanijos gynybos ministerijai nustačius, kad tankai „Leopard 2A4“, kuriuos ji žadėjo išsiųsti į Ukrainą, yra „netinkamos būklės“, ministerija dabar į Ukrainą siųs šarvuočius M113.

Kaip rašo ispaniškas dienraštis „El País“, iš viso perduoti ruošiama 20 šarvuočio M113 pėstininkų transporterių.

Ataskaitoje teigiama, kad transporto priemonių dovanojimas buvo svarstomas kelias savaites, o sprendimas, matyt, buvo priimtas po to, kai buvo nustatyta, kad „Leopard“ tankai yra netinkamos būklės.

 

Anksčiau šią savaitę Ispanijos gynybos ministrė Margarita Robles patvirtino, kad „Leopard“ yra „visiškai apgailėtinoje būklėje“. Vėliau Robles lankėsi Ukrainos ambasadoje Ispanijoje, parodydama solidarumą. Gynybos ministerijos pranešime, kuris lydėjo vizitą, nebuvo užsiminta apie M113 perkėlimą į Ukrainą.

Ispanija šių metų birželį pareiškė norinti perleisti apie 40 „Leopard 2A4“ tankų, kurie 1990-aisiais buvo įsigyti naudoti iš Vokietijos ir buvo patalpinti į saugyklą būsimam atnaujinimui/aktyvinimui.

 

Ispanijos armija šiuo metu turi apie 1 200 amerikiečių sukurtų M113, kurie pradėti naudoti septintajame dešimtmetyje. Pastaraisiais metais transporto priemonės buvo atnaujinamos, kad jos būtų tinkamos naudoti.

Jei jie tikrai būtų perkelti į Ukrainą, Ispanijos M113 prisijungtų prie tų, kuriuos jau siuntė kitos šalys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(6)
(43)

Komentarai ()