[Žinios trumpai] Rusija galutinai išėjo iš proto: skelbiama apie Zaporožės AE užminavimą: rusai planuoja surengti „antrąjį Černobylį“ (Video)  (2)

Šaltinis tvirtina, kad prie pirmojo elektrinės bloko atvyko sunkvežimių kolona ir atgabeno sprogmenis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-07 [Žinios trumpai] Rusija galutinai išėjo iš proto: skelbiama apie Zaporožės AE užminavimą: rusai planuoja surengti „antrąjį Černobylį“ (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai į Zaporožės atominę elektrinę Energodare atgabeno nežinomą krovinį ir objektą užminavo. Apie tai rašo „The Insider“, remdamasis savo šaltiniais objekte ir vaizdo medžiaga.

Žmonės iš Energodaro praneša apie įtartiną RF ginkluotųjų pajėgų veiklą Zaporožės AE teritorijoje. Jie perdavė rugpjūčio 2 dieną užfiksuotų kamerų vaizdo įrašą, kuriame įsibrovėlių sunkvežimiai įvažiavo į elektrinės teritoriją, sustodami tarp pirmojo ir antrojo blokų. Netrukus automobiliai vienas po kito pro krovininius vartus nuvažiavo į pirmojo bloko mašinų skyrių – šaltinio teigimu, jis buvo užminuotas.

Kitas informatorius teigia, kad šiuo metu Zaporožės atominėje elektrinėje yra apie 500 Rusijos kariškių ir nemažai technikos, įskaitant priešlėktuvines sistemas, šarvuočius ir radiocheminės žvalgybos įrangą.

 

Anot jo, įsibrovėliai užminavo objekto apylinkes. Rusijos kariškiai minas ir amuniciją laiko po šalia bloko pastato ir net bloko viduje, tačiau šis šaltinis negali tiksliai pasakyti, ar jis buvo užminuotas, ar tiesiog panaudotas sprogstamųjų užtaisų išdėstymui. Be to, „Grad“ baterijos buvo patalpintos Vodyanye kaime prie atominės elektrinės.

 

„Rusai traukimosi metu planuoja „sudeginti visus tiltus už savęs“, todėl gali surengti „antrąjį Černobylį“, dėl ko gali nukentėti ne tik Ukraina, bet ir daugelis Europos šalių“, – mano „Telegram“ kanalas „Pravda Geraščenko“.

Abu šaltiniai mano, kad Zaporožės atominės elektrinės apšaudymas yra surežisuota Rusijos kariuomenės provokacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(5)
(4)

Komentarai (2)