[Žinios trumpai] Rusai pyksta dėl naujo patikrinimo, kurį pradėjo ES pasieniečiai - daliai rusų tapo nebeįmanoma jo praeiti  ()

Naujovė keliaujantiems rusams: pasieniečiai pasirinktinai kontrolės punkte tikrina ar jie turi pakankamai pinigų buvimui šalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai ES šalyse viešėję rusai skundžiasi naujove, su kuria susidūrė įvažiuodami į ES, rašo „The Moscow Times“. Europos pasieniečiai pradėjo pasirinktinai tikrinti, ar atvažiuojantys rusai turi pakankamai lėšų buvimui šalyje. Kontrolės punkte reikalaujama pateikti įrodymus: grynuosius pinigus arba Europoje galiojančią banko kortelę.

Leidinys žino penkis tokius atvejus: tris kartus tokiu priėmimu buvo skundžiamasi Vokietijoje ir po vieną Prancūzijoje bei Austrijoje. Viena iš pašnekovių, 46 metų maskvietė, pasakojo, kad Frankfurto oro uoste jai teko praleisti 12 valandų, nes Vokietijos pasieniečiai nebuvo patenkinti Kinijos mokėjimo sistemos „Union Pay“ kortele iš „Rosselkhozbank“. Maskvietei teko laukti, kol jai ir jos palydovui iš Stambulo, bus atvežta trūkstama pinigų suma, tik po to ji galėjo vykti į miestą.

Teisės konsultantai paaiškino, kad daugelyje šalių yra tokie keliavimo reikalavimai. Atvykstantiems į Vokietiją reikalaujama turėti  ne mažiau kaip 100 eurų kiekvienai kelionės dienai, į Suomiją - apie 50 eurų, į Austriją - 60 eurų dienai, Ispanijoje - 90 eurų, Italijoje - 45 eurus. Jei pinigai saugomi kortelėje, galima pateikti sąskaitose saugomų lėšų išrašus. Jei tokių pinigų nėra, galite pateikti artimųjų ar darbdavių laidavimo laiškus.

 

Rugpjūčio 5 dieną Latvijos valdžia nusprendė nebeišduoti vizų Rusijos piliečiams. Išimtis daroma tik tiems, kurie nori atvykti į giminaičio laidotuves. Estijos valdžia vizų išdavimą nutraukė dar kovo mėnesį. Dabar jie ketina uždrausti rusams išduoti vizas į Europą ir nusiųsti atitinkamą pasiūlymą Europos Sąjungos vadovybei.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(2)
(176)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()