[Žinios trumpai] Ukrainoje slepiasi beprotiški turtai už 12,4 trilijono dolerių: skelbiama, kiek jų užėmė Kremlius  ()

Mineralai okupuotose Ukrainos teritorijose naudojami „viskam – nuo orlaivių dalių iki išmaniųjų telefonų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius užgrobė tam tikras pietryčių Ukrainos teritorijas, atėmė iš Ukrainos valstybės „ekonomikos blokus“. Kalbame apie gamtos išteklius, kurie naudojami gamyboje įvairiuose pramonės sektoriuose, rašo „The Washington Post“.

Amerikiečių žurnalistai pažymi, kad per šešis mėnesius nuo visapusiškos Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą priešas išplėtė kai kurių turtingiausių mineralais Europos žemių kontrolę.

Pavyzdžiui, Ukraina turi vienas didžiausių pasaulyje titano ir geležies rūdos atsargų, nepanaudotą ličio telkinį, taip pat didelius anglies telkinius. Apskaičiuota, kad visų šių mineralų, iš kurių gaminamos įvairios prekės – nuo ​​lėktuvų iki išmaniųjų telefonų, vertė siekia dešimtis trilijonų dolerių. Analitikai įvardina 12,4 trilijono dolerių sumą.

Jeigu Maskvai pavyks aneksuoti okupuotas teritorijas (tą, pasak JAV pareigūnų, artimiausiais mėnesiais pabandys Rusijos Federacija), Ukraina gali netekti prieigos prie beveik dviejų trečdalių savo laukų.

 

„Liūto dalis anglies telkinių, dešimtmečius aprūpinusių svarbiausią Ukrainos plieno pramonę, yra sutelkta rytuose, kur Maskva prasiskverbė toliausiai. Tai lėmė, kad jie kartu su kitais vertingais energijos ir naudingųjų iškasenų telkiniais pateko į Rusijos rankas“, – teigiama medžiagoje.

Kartu reikia pažymėti, kad didžiausias geležies rūdos telkinys Ukrainoje yra Kryvyj Riho regione. Iki šiol šios teritorijos Rusijos kariuomenė neužėmė. Be minėtų gamtos išteklių, rusai užgrobė didžiausią Europos atominę elektrinę – Zaporižios AE.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(19)
(-10)

Komentarai ()