Naujas precendentas Europoje - Vengrija skubiai apmokėjo Rusijos skolą  ()

Rusijos bendrovė „Transneft“ ir Vengrijos energetikos grupė MOL paskelbė apie naftos tiekimo naftotiekiu „Družba“ atnaujinimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-12 Naujas precendentas Europoje - Vengrija skubiai apmokėjo Rusijos skolą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Laisvės radijas.

Šiuo naftotiekiu Rusija naftą tiekė Vengrijai, Slovakijai ir Čekijai. Pietinė naftotiekio atkarpa eina per Ukrainos teritoriją.

Rugpjūčio 4 dieną Ukrainos valstybinė įmonė „Ukrtransneft“ sustabdė naftos siurbimą per pietinę „Družbos“ atšaką. Rusijos „Transneft“ negalėjo sumokėti už tranzito paslaugas dėl Europos sankcijų.

Vengrijos bendrovė MOL rugpjūčio 10 dieną paskelbė, kad sumokėjo už naudojimąsi Ukrainos naftotiekio atkarpa, todėl tiekimas gali būti atnaujintas po kelių dienų.

„Transneft“ prezidento patarėjas Igoris Deminas paskelbė apie naftos siurbimo per pietinę Družbos atšaką į Vengriją ir Slovakiją atnaujinimą.

Slovakijos naftos perdirbimo gamyklos „Slovnaft“ atstovas Antonas Molnaras „RIA Novosti“ pasakojo apie naftos srautą į Slovakiją.

„Slovnaft ir MOL nori ir toliau atlikti aktyvaus brokerio vaidmenį ieškant ilgalaikio sprendimo dėl ES reguliavimo sukeltų pasikeitusių sąlygų. Šiuo metu atliekami mokėjimai bus suderinti su Rusijos puse kaip tarpusavio atsiskaitymų dalis“, – sakė Molnaras.

Čekija atsisakė Rusijos naftos

Čekijos bendrovės „Transpetrol“ vadovo padėjėja Linda Vaškovičhova teigė, kad Čekija neatnaujins naftos tiekimo pietine „Družba“ naftotiekio atšaka.

 

Čekijos pramonės ir prekybos ministerijos vadovas Josefas Sikela teigė, kad Praha ir Varšuva ieško tiekimo sprendimo. Anot jo, Čekija turi strateginių naftos atsargų 90 dienų.

„České noviny“ rašo, kad naftą šalyje perdirba Lenkijos koncernui „PKN Orlen“ priklausantis „Orlen Unipetrol“. „HGP Orlen Unipetrol“ Litvinovo ir Kralupi prie Vltavou miestuose apsirūpino žalia nafta, o gavyba yra planuotame lygyje, sakė „Unipetrol“ atstovas Michalas Prochazka.

 

Čekijos pramonės ir prekybos ministerijos vadovo teigimu, naftos tiekimo naftotiekiu „Družba“ sustabdymas neribos Čekijos naftos perdirbimo gamyklų veiklos. Čekijos valstybinis operatorius MERO turi naftos atsargas kuriam laikui, sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(5)
(19)

Komentarai ()