[Žinios trumpai] „The Washington Post“ skelbia, kad Ukrainos spec pajėgos prasiskverbė į Krymą  ()

Ši ataka gali turėti didelės įtakos rusų gebėjimui išlaikyti kontrolę Pietų Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-12 [Žinios trumpai] „The Washington Post“ skelbia, kad Ukrainos spec pajėgos prasiskverbė į Krymą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galingas Rusijos aviacijos bazės puolimas okupuotame Kryme buvo Ukrainos specialiųjų pajėgų darbas. Tai pranešė „The Washington Post“, remdamiesi Ukrainos pareigūnu. Anonimiškumą norėjęs išlaikyti pareigūnas operacijos detalių nepateikė, tačiau žurnalistai pakankamai juo pasitikėjo, kad apie tai rašytų.

Šis išpuolis yra pirmasis reikšmingas įvykis Kryme per beveik šešis karo mėnesius ir parodo naują Ukrainos gebėjimą smogti už fronto linijų.

Trečiadienį paskelbtame pareiškime Ukrainos oro pajėgos nurodė, kad bazėje buvo sunaikinti mažiausiai devyni Rusijos kariniai orlaiviai. Jeigu informacija pasitvirtins, tai šie nuostoliai bus didžiausi Rusijos oro pajėgų nuostoliai, patirti per vieną dieną. Lėktuvų praradimas reiškia, kad Maskvai bus sunkiau pulti Ukrainos miestus - na, bent jau kol į regioną bus atsiųsti nauji lėktuvai.

Ši ataka taip pat gali turėti didelės įtakos rusų gebėjimui išlaikyti kontrolę Pietų Ukrainoje. Jei Krymas dabar bus pažeidžiamas, Rusija turės saugoti tą okupuotos teritorijos dalį, kurią Kremlius laikė nepasiekiama ir saugia. Tas saugumo jausmas gali praeiti, kaip ir neribotas keliavimas į Ukrainos pietus, sakė buvęs Ukrainos gynybos ministras, dabar nepriklausomos Ukrainos Gynybos strategijų centro vadovas Andrijus Zagorodniukas.

 

Išpuolis rusams parodė, kad „jie niekur nėra neįveikiami“, – sakė jis. „Svarbiausia, kad jie negali jaustis saugūs Kryme. Jie manė, kad yra saugūs Kryme“.

Kas tiksliai sukėlė sprogimus bazėje, neskelbiama. Kai kurie karo ekspertai įtaria, kad smūgį sudavė bepilotis orlaivis. Gali būti, kad jį atsiuntė netoli Rusijos bazės pasislėpę operatyvininkai. Tai yra, yra tikimybė, kad išpuolį surengę kariai (ar partizanai) buvo dislokuoti pačiame Rusijos valdomame Kryme. Ekspertai yra linkę atmesti HIMARS panaudojimą, nebent Ukraina jau turi ATACMS raketų ir jas naudoja.

(71)
(1)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: