[Žinios trumpai] Rusija taip susimovė, kad apie ginklų prekybą bus galima pamiršti: skelbiama, kad nutiko su moderniausiais naikintuvais Su-35, kuriuos nupirko Kinija  (2)

Rusijos gynybos pramonė vis įrodinėja, kad rusiški ginklai nėra labai patikimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Kinijai tiekė naikintuvus Su-35, turinčius veikimo problemų. Šią informaciją paviešino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Pagrindinio operatyvinio skyriaus viršininko pavaduotojas Oleksijus Gromovas per instruktažą žiniasklaidos centre „Ukrinform“.

Kaip pranešė Gromovas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, veikė tik 9 iš 24 Rusijos į Kiniją pristatytų naikintuvų. Tuo pačiu metu daugiausia problemų buvo susiję su jų orlaivių on-board sistemomis.

Naikintuvų pirkimo sutartis buvo sudaryta 2015 metais, pagal kurią sutarta dėl 24 naikintuvų Su-35, kurių vertė 2,5 mlrd. USD. Pirmuosius keturis orlaivius Kinija gavo 2016 m., dar 10 kitais metais ir tiek pat 2018 m.

Be to, Gromovas taip pat teigė, kad rusai Ukrainoje aktyviai praranda savo Su-35: nuo Rusijos federacijos invazijos į Ukrainą pradžios priešo kariuomenė neteko dviejų šių naikintuvų eskadrilių.

 

Tuo pat metu Rusija taip pat nuolat praranda Su-35 pirkėjus. Pavyzdžiui, sausį Alžyras atsisakė pirkti šiuos orlaivius dėl klausimų iškilusių dėl lėktuve esančio radaro efektyvumo.

Be to, vasarį Indonezija pagaliau atsisakė rusiško Su-35S ir pasirinko prancūzišką „Rafale“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai (2)