[Žinios trumpai] Reznikovas pasiūlė „teritorinį kompromisą“ su Rusija  ()

Reznikovas pabrėžė, kad pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslas yra išlaisvinti visas okupuotas teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienintelis galimas teritorinis kompromisas su Rusija – Ukrainos grįžimas prie 1991 m. sienų. Ukrainos ginkluotosios pajėgos nuosekliai išlaisvins visas okupuotas teritorijas, įskaitant Krymą.

Tai paskelbė Gynybos ministerijos vadovas Aleksejus Reznikovas.

Anot jo, Ukraina turi stabilizuoti frontą, kad Generalinis štabas galėtų pasirinkti palankiausius kontrpuolimo būdus ir kryptis.

„Mums reikia kontrpuolimo, kad išlaisvintume teritorijas, todėl paskelbėme tai kaip faktą. Mūsų žmonės ir partneriai laukia aktyvių veiksmų, partneriai turi žinoti, kad tam reikia daugiau ginklų. Mūsų pagrindinis tikslas yra išlaisvinti visas laikinai okupuotas teritorijas iki 1991 m. sienų. Įskaitant Chersoną, Mariupolį, Berdjanską, Luhanską, Donecką ir, žinoma, Krymą“, – pabrėžė Reznikovas.

Ministras pažymėjo, kad klausimus dėl „kompromisų“ su Rusija galima užduoti tik tada, kai Ukraina sulauks stabilios sąjungininkų paramos ir supratimo apie saugumo architektūrą ilgiems metams.

 

„Kompromisas galimas tik tada, kai rusai išves kariuomenę iš Ukrainos teritorijos ir šalių kaimynystės klausimas bus svarstomas po teritorijų išlaisvinimo. Jie turės sumokėti reparacijas už visą sunaikintą infrastruktūrą ir visus nužudytus ukrainiečius – už žmogžudystes, prievartavimus, kankinimus ir visus nusikaltimus. Teritorinis kompromisas – 1991-ųjų sienų grąžinimas Ukrainai“, – reziumavo Gynybos ministerijos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(222)
(2)
(220)

Komentarai ()

Susijusios žymos: