[Žinios trumpai] „Die Welt” įvardino dvi šalis, kurias labai greitai gali užpulti Putinas – bus siekiama „atkurti SSRS“  ()

Agresyvūs Kremliaus planai neapsiriboja Ukraina: Rusijos politinis elitas vis dažniau kalba apie „SSRS atkūrimą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali būti ne paskutinė Rusijos prezidento Vladimiro Putino agresyvios politikos auka. Kazachstanas ir Sakartvelas baiminasi, kad joms taip pat gali tekti susidurti su visapusiška Rusijos kariuomenės invazija, rašo „Die Welt“. 

Vokiečių laikraščio žurnalistai pastebi, kad Rusijos Federacijos politinis elitas vis dažniau užsimena apie Maskvos agresijos išplitimą į kitas šalis, siekiant „atkurti SSRS“. 

Stebėtojai prisimena daugkartinius Rusijos diktatoriaus pareiškimus, kuriuose jis apgailestavo dėl Sovietų Sąjungos žlugimo ir pavadino šį įvykį „istorinės Rusijos žlugimu“.

Anot jo, Rusijos valstybė „prarado tai, kas buvo sukurta per tūkstantį metų“.  Anot analitikų, plataus masto Rusijos karas prieš Ukrainą yra dar vienas įrodymas, kad Kremliaus vadovas svajoja apie „SSRS atgimimą“.

 

Istorikas Karlas Šlegelis ragina atidžiau atkreipti dėmesį į Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo pareiškimus, pagal kuriuos jis Kazachstaną pavadino „dirbtina valstybe“ ir tvirtina, kad „tvarką ten gali atkurti tik Rusija“. Be to, Medvedevas sakė, kad Sakartvelas gali susijungti su Rusijos okupuota Abchazija ir Pietų Osetija tik „kaip Rusijos Federacijos dalimi“. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(30)
(-28)

Komentarai ()