[Žinios trumpai] Vaizdo įraše užfiksuotas Rusijos žemė-oras raketų sistemų ir HIMARS susidūrimas – laimėtojas aiškus (Video)  (1)

Nors Rusijos propagandistai „numušė“ HIMARS raketas GMLRS, realybė pasirodė visiškai kitokia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Analogų neturinčios“ Rusijos žemė-oras (SAM) sistemos parodė savo tikrą efektyvumą kovoje. Ypač atsižvelgiant į Rusijos propagandos pareiškimus, kad HIMARS raketos numušamos dešimtimis.

HIMARS ir rusų SAM susidūrimo epizodas su įspūdingu smūgiu Antonivkos tiltui netoli Chersono buvo užfiksuotas vaizdo įraše.

Jame matomas raketų „žemė-oras“, kurios turėjo perimti HIMARS raketas GMLRS, paleidimas. Deja, nėra informacijos, kada tiksliai buvo nufilmuotas šis vaizdo įrašas, tačiau manoma, tai užfiksuotas tikrai vienas paskutinių smūgių.

Vaizdo įraše aiškiai matyti paleidimai iš kelių SAM sistemų. Tiksliai nustatyti tipą neįmanoma, nes pats paleidimas nebuvo užfiksuotas vaizdo įraše.

 

Tačiau pagal palyginti trumpalaikį priešlėktuvinių raketų variklio veikimą tai gali būti arba „Pantsir“, arba „Tor“, arba specialios S-400 9M96 raketos.

Bet kuriuo atveju tilto apginimo užduotis nebuvo atlikta. Rusijos oro gynybos sistemai trūksta ne tik tikslumo perimti tokius taikinius, bet ir pačių kompleksų reakcijos greičio. Remiantis vieša informacija, 9M96 paleidimas užtrunka iki 8 sekundžių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(4)
(119)

Komentarai (1)