[Žinios trumpai] Rusijoje ekonomikoje galingas sprogimas: pabėgo tūkstančiai užsienio bendrovių, nuostoliai - mažiausiai 600 milijardų dolerių!  ()

Ukrainoje numestos bombos sprogo Rusijos ekonomikoje, atimdamos 40 procentus BVP ir atimdamos iš jos vystymosi perspektyvas ateinantiems dešimtmečiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per šešis mėnesius trunkantį karą prieš Ukrainą Vladimiras Putinas sugriovė 30 metų trukusius Rusijos bandymus integruotis į pasaulio ekonomiką ir pritraukti Vakarų technologijas.

Jeilio universiteto ekonomistai apskaičiavo, kad tūkstančiai užsienio bendrovių, kurių bendros pajamos ir investicijos Rusijoje siekia 600 milijardus JAV dolerių, dėl Kremliaus agresijos atsisakė arba svarsto tokią galimybę bendradarbiauti su agresore. Oficialiai privačioms įmonėms Vakaruose nedraudžiama toliau bendrauti su Rusija, tačiau reputacijos institucija ten veikia aukščiausiu lygiu. Prekės ženklai, kurie dešimtmečius stengėsi pelnyti pripažinimą ir pagarbą, baiminasi rizikuoti savo reputacija dėl V. Putino ambicijų.

Penki milijonai rusų dirbo iš Rusijos rinkos pasitraukusiose įmonėse. Dabar jiems gresia pavojus tapti „bedarbių armija“, kurios dydis prilygsta Sankt Peterburgo gyventojų skaičiui.

 

Kaip žinome, Rusijoje katastrofiškai sumažėjo biudžeto pajamos, o jos ekonomikai gresia žlugimas. Didėjant išlaidoms, pajamos sparčiai mažėja. Be to, neįmanoma išsiaiškinti, kur tie pinigai keliauja, nes Rusijos vyriausybė šią informaciją įslaptino.

Ekonomistai perspėja, kad Rusiją ištiko didžiausia per 30 metų ekonomikos krizė. Vienintelė šios nelaimės priežastis – Putino „specialioji operacija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()