[Žinios trumpai] Ekspertas paaiškino, kodėl nereikėtų džiaugtis rusų vadovybės pabėgimu iš Chersono: „Jų kariai turi kitokį mąstymą”  ()

Piotras Černikas mano, kad Rusijos vadovybės pasitraukimas iš dešiniojo Dniepro kranto yra gera žinia, bet, deja, tai neatšauks artėjančio sunkaus mūšio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-16 [Žinios trumpai] Ekspertas paaiškino, kodėl nereikėtų džiaugtis rusų vadovybės pabėgimu iš Chersono: „Jų kariai turi kitokį mąstymą”  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karybos ekspertas Piotras Černikas pakomentavo žinias, kad rusų karininkai paliko dešinįjį Dniepro krantą ir galimai bėga iš Chersono.

„Tiesą sakant, tai yra gera žinia. Tačiau būkime realistai. Dešiniajame krante liko gana didelė karinė grupė. Ir kad ir koks būtų demotyvuotas rusų karys, jis vis tiek kovos. Nesižavėkite iliuzija, kad šis mūšis bus lengvas, nes išlaikyti šį placdarmą yra svarbi užduotis ne tik mums, bet ir priešui, todėl ėjimas nebus lengvas. Ruošiamės sunkiam ir varginančiam mūšiui, kuris tuoj prasidės“, sakė Černikas.

Černikas patarė nesitikėti, kad rusų kariai iš čia pasitrauks.

„Jei atidžiai pastudijuotumėte Maskvos imperializmo istoriją karine prasme, tai pas juos yra labai skirtingų atvejų. Prisiminkime Bresto tvirtovę, kurioje vienas žmogus ilgą laiką laikė gynybą. Beje, jam išėjus iš tvirtovės vokiečiai išsirikiavo ir suteikė jam tam tikrų karinių pagyrimų“, – sakė ekspertas. Tada jis pridūrė, kad Maskvos imperializmas taip pat buvo labai specifinis.

 

„Manęs nesužavėtų klaidingas požiūris, kad visi rusų kariai masiškai mes ginklus ir pasiduos. „Už Tėvynę, už Staliną“, „Iki mirties!“, „Rusai nepasiduoda!“ – štai tokie jų stabilūs istoriniai naratyvai, o jų propagandos lygis šioje srityje yra toks aukštas, kad jie tikrai taip galvoja“, – aiškino Černikas.

(12)
(6)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: