[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kaip Rusija bando numušti HIMARS raketas ir tai šokiravo karo ekspertą: „tai beviltiška, tai II pasaulinio karo taktika!“  ()

Okupantų oro gynyba pasirodė visiškai bejėgė prieš raketų sistemų HIMARS atakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai papasakojo žinomas Italijos karo ekspertas Thomas C. Theineris. Jis išanalizavo vaizdo įrašą, kuriame pavaizduoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiai Antonivkos tiltui. Anot jo, Rusijos oro gynybos operatoriai paleidžia į orą priešlėktuvines raketas, rankiniu būdu įvesdami trajektoriją ir suprogramuodami detonatorių. Tai reiškia, kad Rusijos radarai negali aptikti HIMARS paleistų raketų ir nukreipti oro gynybos raketų į jas.

Bet tai dar ne viskas. Theineris pastebėjo, kad okupantai raketas paleido ir ties tiltu, ir į vakarus nuo jo. Tai reiškia, kad jie nežino tikrosios HIMARS paleistos raketos trajektorijos, todėl naudoja Antrojo pasaulinio karo laikų taktiką, kuri šiandieniniame pasaulyje nebėra efektyvi.

 

„Šauti į orą su užprogramuotu detonacijos laiku ir tikėtis, kad nuolaužos pataikys į ore esantį priešo objektą – Antrojo pasaulinio karo pradžios technologija. Bet tai dabar daro Rusijos klounų armija su savo brangiomis raketomis “, - išvadą padarė ekspertas.

(112)
(1)
(111)

Komentarai ()

Susijusios žymos: