[Žinios trumpai] Putinas išsigando Zelenskio ultimatumo? Didysis Rusijos planas rugsėjo 11-ai išmestas į šiukšlyną  ()

Rusijos žiniasklaida pažymi, kad gandai apie Donecko, Luhansko, Chersono ir dalies Zaporižios regionų aneksiją „visiškai išgaravo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Rusijos „Nezavisimaya Gazeta“, publikuodama medžiagą apie anksčiau planuoto Maskvos plano žlugimą. Leidinio žurnalistai, remdamiesi savo šaltiniais, pastebi, kad gandai apie Donecko, Luhansko, Chersono ir dalies Zaporižios regionų aneksiją „visiškai išgaravo“.

Iš pradžių Kremlius planavo referendumus rugsėjo 11 d., tačiau šiai datai nebeliko laiko, apie ją garsiai nekalba nei Rusijos valdžia, nei kolaborantai vietoje.

„Kažkada sklandę gandai apie prisijungimą prie keturių Ukrainos regionų (Donecko-Luhansko-Chersono ir Zaporižios), taip pat ir Charkivo, dabar visiškai išnyko, net nepaisant ten suaktyvėjusių karo veiksmų ir atskirų pergalingų Rusijos valdžios pranešimų. Ir Charkivo karinės-civilinės administracijos vadovas, Vitalijus Gančevas, operatyviai patvirtinęs prorusišką herbą, dabar „visiškai dingo iš žiniasklaidos akiračio“, – pastebi leidinio žurnalistai.

Pasirodžius informacijai apie apnuodijimą, dingo ir rusų kolaborantas Chersono srityje V. Saldo.

Šaltiniai teigia, kad planai surengti vadinamuosius „referendumus“ žlugo dėl to, kad nepasisekė Rusijos armijai, kuri taip ir nesugebėjo užimti visos Donecko ir Zaporižios sričių teritorijos. Be to, rusiško leidinio žurnalistai pažymi, kad V. Putinas taip pat dar nėra priėmęs galutinio sprendimo dėl okupuotų Ukrainos regionų aneksijos.

 

„Atrodo, faktas, kad Rusijos prezidentas dar nėra priėmęs politinio sprendimo dėl referendumų Novorosijos regionuose, o tiksliau, nuoroda jiems tikriausiai buvo duota, bet tik bendriausia“, – teigia Rusijos žurnalistai.

Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis, komentuodamas rusiško leidinio informaciją, savo „Telegram“ kanale pažymi, kad Maskvos sprendimas gali būti susijęs su Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ultimatumu, kuriuo jis paskelbė, kad pasitrauks iš visų įmanomų derybų su Rusija, jei Maskva bandys organizuoti pseudoreferendumus okupuotose teritorijose.

 

„O, kas atsitiko? Ar tai kažkaip susiję su V. Zelenskio ultimatumu, kuris anksčiau pasakė, kad su Rusijos Federacija nebus jokių derybų, jei ji surengs pseudoreferendumus okupuotuose regionuose“, – svarstė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(102)
(5)
(97)

Komentarai ()