[Žinios trumpai] Ukraina jau skelbia, ar iš tikro žuvo „Wagner“ įkūrėjas - pirminiais duomenimis, nuostoliai baisūs  ()

Pirminiai duomenys atskleidė didelio masto Rusijos kariuomenės nuostolius Popasnoje, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino „Wagner“ samdinių būstinę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikriausiai „Wagner“ būstinei Popasnoje (Luhansko sritis) žuvo daugiau nei 100 Rusijos karių. Apie tai praneša naujienų agentūros, remdamosi Luhansko karinės administracijos vadovo Serhijaus Haidajaus pareiškimu.

Pasak jo, duomenys apie Rusijos okupacinės kariuomenės nuostolius kol kas yra preliminarūs, tačiau gaunama informacija leidžia susidaryti vaizdą apie bendrą žalos lygį ir žuvusių rusų skaičių.

„Kol kas detalių neskelbsime, bet jei paaiškės, kad ten žuvo daugiau nei 100 „Wagner“ kovotojų, tai mums nebus naujiena“, – pabrėžė jis.

Yra informacijos apie galimą Jevgenijaus Prigožino, kuris laikomas „Wagner“ įkūrėju, žūtį Popasnoje. Informacija apie tai anksčiau pradėjo plisti socialiniuose tinkluose, tačiau Haidajus paneigė gandus apie Prigožino mirtį. Anot jo, buvo patikimai nustatyta, kad per smūgį štabe žuvo kai kurie jo pavaduotojai.

 

Prigožinas, dažnai vadinamas Putino virėju, yra laikomas privačios karinės kompanijos „Wagner“ įkūrėju ir valdytoju. Tai jis rūpinasi kalinių verbavimu. Ir jis rado darbo „Wagner“ kovotojams Afrikoje ir Sirijoje. Tačiau Ukrainos kare jis greičiausiai nežus, nes laikysis atokiau nuo aktyvių karinių veiksmų zonos.

(80)
(3)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: