[Žinios trumpai] Nauja kylanti žvaigždė Rusijoje? Buvęs kovotojas ruošiasi dalyvauti prezidento rinkimuose, Kremlius „nesužavėtas”  ()

Rusijos partijos „Teisingoji Rusija – Patriotai – Už tiesą“ pirmininkas Zacharas Prilepinas ketina dalyvauti artėjančiuose prezidento rinkimuose, pranešė Rusijos žiniasklaida, remdamasi šaltiniais partijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad Prilepinas jau pradėjo kurti kampanijos struktūrą ir išplėtojo aktyvumą Rusijos regionuose. Jo būstinė turėjo būti atidaryta Krasnodare ir net okupuotose Luhansko, Chersono ir Charkovo sričių teritorijose.

Vienas iš šaltinių teigė, kad Kremlius dėl šios iniciatyvos nesidžiaugia. Tačiau, kaip teigiama, vyksta pokalbiai, nes Prilepinas yra Putino šalininkas.

Kas yra Zakharas Prilepinas?

Prilepinas amžiaus pradžioje išgarsėjo kaip rašytojas ir publicistas. Jis buvo Nacionalbolševikų partijos narys ir opozicionierius Vladimiro Putino režimui. Tačiau po Krymo aneksijos Prilepinas paskelbė, kad persigalvojo dėl Rusijos prezidento ir pradėjo  karjerą televizijoje, tapdamas įvairių kanalų propagandinių laidų autoriumi.

Jis aktyviai rėmė Donbaso separatistus, organizavo lėšų rinkimą jiems. Nuo 2015 metų gruodžio jis buvo Donecko kovotojų lyderio Aleksandro Zacharčenkos patarėjas. 2016 metais jis tapo vieno iš batalionų politiniu pareigūnu.

2019-aisiais jis sukūrė judėjimą „Už tiesą“, po metų įregistravo to paties pavadinimo partiją. 2021 metų parlamento rinkimų išvakarėse jis buvo vienas iš partijos „Teisingoji Rusija – Patriotai – Už tiesą“ pirmininkų: partijos nusprendė susivienyti, kad gautų daugiau balsų.

Kaip pranešama, Zacharas Prilepinas vadovavo „Antirusiškų veiksmų tyrimo grupei“ (GRAD). Ši organizacija sudaro užsienio įtakos agentų kultūroje sąrašus. „Juodajame sąraše“ yra Rusijos kultūros veikėjų, kurie arba pasisako prieš karą Ukrainoje, arba neatskleidžia savo pozicijos.

 

Dabar aktyviai diskutuojama, kas galėtų pakeisti Putiną. Prilepinas tikrai nėra to sąrašo viršuje. Greičiausiai tikrieji kandidatai, jei Putinas nuspręstų trauktis, būtų jo aplinkos žmonės. Pavyzdžiui, Dmitrijus Medvedevas, kuris nuo pat karo Ukrainoje pradžios stengiasi didinti savo žinomumą ypatingai agresyviais pasisakymais. Kita vertus, labai tikėtina, kad 2024 metais Rusija vėl išsirinks Putiną.

(4)
(22)
(-18)

Komentarai ()