[Žinios trumpai] Kremlius slapta užsakė sociologinį tyrimą, rezultatai bauginantys - skelbiama, ką rusai iš tikro mano apie karą ir apie Putiną  ()

Panašu, kad Rusijos visuomenėje auga nusivylimas „specialia operacija“ ir diktatoriumi Vladimiru Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos anoniminis „Telegram“ kanalas „General SVR“ pranešė, kad pirmadienį, rugpjūčio 15 d., ant Putino stalo buvo padėtas dokumentas su jam labai nemaloniais duomenimis. Tai - slaptos rusų nuomonės apklausos apie situaciją šalyje rezultatai.

Šiuo metu, žinoma, nėra oficialaus skaičių patvirtinimo - apklausa buvo slapta ir šį pranešimą reikėtų vertinti atsargiai.

„Tik 16% rusų „yra įsitikinę, kad supranta"... „specialiosios operacijos" tikslus ir uždavinius. 41% palaiko operaciją, 48 % jai nepritaria, likę 11% neturi aiškios nuomonės. 37 % teigiamai vertina Prezidento veiksmus dėl „specialiosios operacijos“, – pranešė Rusijos šaltinis.

Pasak jo, diktatoriaus veiklą ekonomikos ir vidaus politikos klausimais teigiamai įvertino tik 46 % apklaustųjų. Dar mažiau rusų (34 %) mėgsta diktatoriaus užsienio politikos „pasiekimus“.

Be to, „Telegram“ kanalo duomenimis, tik 45 % apklaustųjų mano, kad šiandien Putinui alternatyvos nėra. Tai mažiausias skaičius per pastaruosius šešis mėnesius, kol tęsiasi karas su Ukraina.

 

„Putinas net neturi didžiosios daugumos - didesni nei 80 % palaikymo reitingai yra paimti iš oro. Šalies susitelkimas aplink prezidentą yra propagandinis mitas", – rašo Rusijos šaltinis.

Anot jo, Rusijos visuomenėje yra ryškus nusivylimas V. Putinu, kuris sparčiai auga. Tarp vadinamojo elito tokios nuotaikos yra dar stipresnės.

(68)
(0)
(68)

Komentarai ()