Vokietija paskaičiavo, kiek užtektų dujų, jei Rusija visiškai nutrauktų tiekimą: būtų tikra katastrofa  ()

Vokietijos valdžia jau ragina piliečius taupyti dujas, nes šį rudenį bus sunku užpildyti saugyklas dėl sumažėjusio importo iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo atveju, jei Rusijos Federacija visiškai nutrauktų dujų tiekimą Vokietijai, Europos šalies atsargų užteks tik 2-2,5 mėnesio – Federalinės tinklų agentūros skaičiavimais, tai įmanoma, jei Vokietijos Federacinė Respublika užpildys saugyklas iki lapkričio 95 proc.

Apie tai praneša „Bloomberg“.

Agentūros vadovas Klausas Mülleris teigė, kad šiuo metu saugyklos užpildytos 77 proc., tai yra 2 savaitėmis anksčiau nei numatyta.

Žurnalistai aiškino, kad Vokietija skuba užpildyti saugyklas artėjant šildymo sezonui ir smarkiai sumažėjus dujų tiekimui iš Rusijos dujotiekiu „Nord Stream“. Dėl to Vokietijos vyriausybė ragina vartotojus mažinti dujų naudojimą ir šią savaitę įvedė naują kuro mokestį.

 

Mülleris pridūrė, kad pasiekti federalinės vyriausybės tikslą iki spalio mėnesio užpildyti 85 % saugyklos gali būti sudėtinga. Tuo pačiu metu tikslas iki lapkričio pasiekti 95 proc. yra visiškai nepasiekiamas, nes reikia daugiau laiko užpildyti saugyklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()