Rusija ruošia „sveikinimą” Ukrainai Nepriklausomybės dienos proga: prie sienų pastebėti milžiniški kiekiai raketų S-300 sistemų  ()

Rugpjūčio 24-ąją, Ukrainos Nepriklausomybės dieną, gresia didžiulis Ukrainos apšaudymas raketomis S-300.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, artėjant Nepriklausomybės dienai, perspėjo dėl didžiulio apšaudymo grėsmės. RF ginkluotosios pajėgos gabena sviedinius iš Volgogrado srities, ruošia placdarmus Džankojuje ir Baltarusijoje.

Rusijos okupantai, pasienyje su Ukraina ir laikinai okupuotuose rajonuose, kaupia transporto ir paleidimo konteinerius su priešlėktuvinėmis raketų sistemoms S-300. Apie tai „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos departamentas.

Kariuomenė perspėjo, kad rugpjūčio 24-ąją, Nepriklausomybės dieną, gresia didžiulis Ukrainos apšaudymas raketomis S-300.

Rugpjūčio pradžioje iš Ulan Udės (Buriatijos sostinė) išvyko traukinys, sukomplektuotas iš 28 vagonų, kuriuose gabenamos 32 raketos sistemoms S-300. Traukinys prie sienos su Ukraina turėtų atvykti rugpjūčio 20 dieną.

Rugpjūčio viduryje Rusijos ginkluotosios pajėgos Kotove, Volgogrado srityje, iš kompleksinės amunicijos saugyklos arsenalo, paėmė daugiau nei 120 konteinerių su raketomis, skirtomis raketų sistemoms S-300.

Džankojaus rajone, laikinai okupuotame Kryme, buvo saugoma apie 440 oro gynybos sistemos S-300 transportavimo ir paleidimo konteinerių. Po sprogimo šaudmenų sandėlyje Maiskoje kaime sunku pasakyti, ar šie konteineriai buvo visiškai sunaikinti, pranešė Strateginės komunikacijos departamentas.

 

Baltarusijos Zjabrovkos kaime, esančiame už 22 kilometrų nuo sienos su Ukraina, Rusijos ir Baltarusijos kariuomenė yra sutelkusi 60 transportavimo ir paleidimo konteinerių, skirtų S-300 sistemoms.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()