[Žinios trumpai] Rusija skelbia apie technogeninę katastrofą Zaporižios AE: kas vyksta iš tikrųjų?  ()

Valstybės agresorės valdžia apkaltino Kyjivą rengus artilerijos smūgį į atominę elektrinę, kad už tai būtų atsakinga Rusijos Federacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-19 [Žinios trumpai] Rusija skelbia apie technogeninę katastrofą Zaporižios AE: kas vyksta iš tikrųjų?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerija apkaltino Ukrainos pusę rugpjūčio 19 d. rengiant provokaciją panaudojant artileriją Zaporižios atominės elektrinės teritorijoje Energodare, siekiant dėl to apkaltinti Rusijos pajėgas. Apie tai ketvirtadienį, rugpjūčio 18 d., savo „Telegram“ kanale rašė departamento spaudos tarnyba.

Anot valstybės agresorės departamento, Ukrainos valdžia per JT generalinio sekretoriaus António Guterreso vizitą Ukrainoje nori surengti provokaciją. Dėl to, anot Rusijos gynybos ministerijos, ji nori apkaltinti Rusiją „sukūrus žmogaus sukeltą nelaimę šioje elektrinėje“.

Rusijos valdžia taip pat paskelbė, kad siekiant pasirengti provokacijai iki rugpjūčio 19 dienos Zaporižios srityje bus dislokuoti radiacijos stebėjimo postai, o mokomieji daliniai pradės veikti teritorijos radiacinės taršos sąlygomis. Pasak Rusijos Federacijos gynybos ministerijos, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai Zaporižios srityje turi baigti sutelkti savo veiklą ir būti pasirengę likviduoti avariją atominėje elektrinėje, taip pat pademonstruoti jos likvidavimo pasekmes.

„Rugpjūčio 19 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 44-osios artilerijos brigados daliniai planuoja pradėti artilerijos smūgius Zaporižios AE teritorijoje iš šaudymo pozicijų Nikopolio mieste. Dėl jų pasekmių bus kaltinamos Rusijos ginkluotosios pajėgos“, – rašoma pranešime.

 

Anksčiau „Energoatom“ perspėjo apie radiacijos nutekėjimo grėsmę Zaporižios AE dėl nuolatinio Rusijos ginkluotųjų pajėgų apšaudymo.

Zaporižios srities karinė administracija perspėjo apie 400 tūkst. žmonių evakuaciją. Jei įvyktų nelaimė, valdžios institucijos perkels regiono gyventojus toliau už 50 kilometrų zonos aplink objektą – ši zona visų pirma apima Nikopolį, Energodarą, Marganetsą ir Dneprorudnoją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(12)
(-5)

Komentarai ()