[Žinios trumpai] JAV armijos generolas: kardinaliai pasikeitė puolimas, Rusija priversta gintis, Ukraina gali rinktis ką nori!  ()

Į atsargą išėjęs JAV generolas Markas Hertlingas šeštadienį pareiškė, kad Rusija šiuo metu ginasi, o Ukraina gali „pasirinkti, kur pulti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ankstyvieji Rusijos tikslai viršijo jų galimybes. Tikslų sumažinimas nepadėjo. Dabar Rusija ginasi daugiau vietų nuo didėjančios Ukrainos grėsmės ir išsiplėtusio partizaninio karo. Ukraina perėjo prie puolimo ir gali pasirinkite, kur pulti; Rusija dabar ginasi“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Hertlingas.

Į atsargą išėjęs generolas pridūrė, kad Rusijos pajėgos pasirodė turinčios „blogą vadovavimą, prastai apmokytos ir žemos moralės“ ir nesugebėjo Ukrainoje vykdyti mišrių ginklų operacijų.

Vladimiro Putino kariuomenė per karą patyrė didelių nuostolių - JAV Gynybos departamento pareigūnas Colinas Kahlas anksčiau šį mėnesį apskaičiavo, kad Maskva per mažiau nei šešis mėnesius neteko  iki 80 tūkstančių karių. Tuo tarpu Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pareiškė, kad Rusijos nesugebėjimas „įgyvendinti žemo lygio mūšio drausmės“ pastaruoju metu lėmė „prastą Rusijos pajėgų progresą“.

„Rusija įsitraukė į šią kovą galvodama, kad gali įvykdyti į „Desert Storm“ operaciją panašų puolimą, kuris bus baigtas per kelias dienas. Tai buvo kliedesys“, - šeštadienį „Twitter“ puslapyje rašė Hertlingas. „Jiems trūko vadovavimo, mokymo ir įrangos, kad tai padarytų. Atsižvelgiant į Rusijos kultūrą ir sistemas, jie negali to išspręsti."

 

Hertlingas pridūrė, kad Ukraina žino kai ką, ko, atrodo, nežino Rusija - negalima laimėti karo tik su artilerija ar aviacija. Tie ginklai gali pakeisti rezultatą ar paruošti mūšio lauką, bet vien apšaudymu nepavyks atgauti teritorijų. Ukraina žino, kad privalo manevruoti savo pajėgomis mišrių ginklų mūšiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: