[Žinios trumpai] 3 didelės skylės oficialioje FSB versijoje: Rusijos pasieniečiai visiški idiotai?  (3)

Rusijos Federacijos FSB pateiktoje oficialioje Darjos Duginos-Platonovos nužudymo versijoje kai kurie galai nesutampa.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-23 [Žinios trumpai] 3 didelės skylės oficialioje FSB versijoje: Rusijos pasieniečiai visiški idiotai?  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D. Duginos likvidavimo byloje S. Belkovskis aptiko tris FSB „skyles“. FSB užtruko vos dvi dienas, kad nustatytų propagandistės Darjos Duginos nužudymo detales ir įvardintų žudiką.

Žinoma, techniškai sudėtingą ir neįtikėtinai pavojingą likvidavimą, anot Rusijos Federacijos, sėkmingai atliko tam tikra Natalija Vovk. Moteris turi Ukrainos pilietybę ir tarnauja „Azove“. „Azovas“ pareiškė, kad ta moteris niekada nebuvo ir nėra susijusi su pulku. Maskva, greičiausiai, siekia savo tikslų, nurodydama ją kaip propagandistės žudikę.

Rusijos politikos strategas Stanislavas Belkovskis abejoja FSB pareiškimo teisingumu ir D. Duginos byloje rado tris „skyles“.

2022 metų balandžio 13 dieną nužudymo vykdytoja įvardyta N. Vovk tariamai buvo įtraukta į „Azovo“ pulko, kuris Rusijos Federacijoje pripažįstamas teroristine organizacija, kovotojų registrą.

„Kaip ji galėjo legaliai kirsti Rusijos sieną su autentiškais savo dokumentais „Azovo“ teroristės vardu? Kaip ir kodėl ji nebuvo sulaikyta? Ir kodėl ji be problemų paliko Rusijos teritoriją?“ – nustebo S. Belkovskis.

Antrasis neatitikimas – automobilis. N. Vovk į Rusijos Federaciją įvažiavo automobiliu „Mini Cooper“ su DLR valstybiniais numeriais, o iš Rusijos Federacijos į Estiją išvyko su ukrainietiškais. Nė viename pasienio punkte Rusijos saugumiečiai klausimų įtariamajai nekėlė.

 

Ir trečias klausimas: kodėl D. Duginos automobilis buvo užminuotas per didelę šventę, o ne prie namo, kuriame kurį laiką gyveno propagandistė ir N. Vovk? Ukrainietei tada kiltų mažesnė rizika nei minuojant saugomoje automobilių stovėjimo aikštelėje, kur pašaliniams įvažiuoti griežtai draudžiama.

A. Duginas, raginantis sunaikinti visus ukrainiečius, buvo savo paties dukters mirties liudininkas. Ji sėdo į automobilį, kuriuo jis irgi turėjo važiuoti. Po sprogimo „rusiškojo pasaulio“ ideologas buvo paguldytas į ligoninę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(74)
(2)
(72)

Komentarai (3)