Ukrainos karininkas paviešino, kaip keistai elgiasi rusai fronte: „aš niekaip negaliu to paaiškinti, man tai tiesiog nesuvokiama“  ()

„Jie turi keistą polinkį į savižudybę. Niekaip negaliu to suprasti", – sakė Pavelas Vyšebaba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 68-osios jėgerių brigados vadas, poetas ir ekologinis aktyvistas Pavelas Vyšebaba interviu Alesai Batsman kalbėjo apie karinę kasdienybę fronto linijoje, taip pat trumpai apibūdino priešus. Anot jo, į akis krenta faktas, kad rusai nuolat geria.

„Tai yra, jie nuolat geria priešakinėse linijose?“ – pasitikslino žurnalistė.

„Taip, kitaip jie negali. Net žinome, jeigu nusimato didelė šventė, pavyzdžiui, kokia sovietinė, jie tikrai bus ištinusiais veidais ir nieko rimto nenuveiks. Tai jiems laikoma norma", - sakė kovotojas.

Laimei, pridūrė jis, tarp Ukrainos kariškių to nepastebima. Mūsų žmonės visgi supranta, kad tai pavojinga ir vertina savo gyvybes. Anot Vyšebabos, įsibrovėliai vadovaujasi kažkokia keista filosofija: jie absoliučiai nevertina nei savo, nei kitų gyvybės.

„Jie turi keistą polinkį į savižudybę. Niekaip negaliu to suprasti", – sakė vadas.

Bet blogiausia, kad jie tiesiog nežmonės, pridūrė jis. Pavyzdžiui, paskutinis atvejis, kurį Ukrainos kariai matė pro žiūronus, gatve ėjusią močiutę rasistai tiesiog nušovė.

 

„Tai absoliučiai prieštarauja bet kokiai sveiko proto logikai, kas yra jų galvose: ar tikrai tiek daug alkoholio skatina juos smurtauti, ar dar kažkas. Aš to nesuprantu", – pripažino Ukrainos kariškis.

Be to, Vyšebaba pabrėžė, kad tarp rusų kalinių yra labai mažai slavų tautų atstovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(4)
(79)

Komentarai ()