Lietuva nestabdo! Nauja lėšų rinkimo akcija siekiama Ukrainai dovanoti dar daugiau dronų – kuo ypatingi „Warmate“ ir „Topaz“ (Foto)  ()

Naujoje lietuvių inicijuotoje aukų rinkimo akcijoje savanoriai siekia surinkti lėšas, skirtas nupirkti 100 „žudikų dronų“ Ukrainos kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos žmonės vėl renka lėšas Ukrainos dronams – televizijos žurnalisto Andriaus Tapino inicijuotoje akcijoje siekiama surinkti 2 milijonus eurų įsigyti UAV Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Iki šiol surinktų lėšų suma viršijo 1 mln. eurų.

Lėšų rinkimas juokais buvo vadinamas „Bum legionu“, nes tikslas yra nusipirkti dronus-kamikadzes. Aptariamos transporto priemonės yra Lenkijos WB grupės dronas „Warmate“ ir Ukrainos gamybos UJ-23 „Topaz“.

„Šie pikti žudikai gali pakelti sprogmenis ir kovines galvutes, skristi žemai, nepastebėtiems prisiartinti prie rusų taikinio ir tada – bum. Jie gali smogti tankams, komandų postams, net tiltams ir aerodromams“, – savo feisbuke sakė Andrius Tapinas.

 

„Warmate“ yra „WB Electronics“ sukurtas dronas-kamikadzė, kuris pirmą kartą buvo pristatytas 2014 m. Gamintojas deklaruoja, kad dronas yra gera alternatyva valdomoms prieštankinėms raketoms.

Tai leidžia sunaikinti priešo įrangą didesniu atstumu, supaprastinant taikinio identifikavimą, palyginti su ATGM.

 

 

Skirtingai nei „Warmate“, UJ-23 „Topaz“ iš tikrųjų neturi kovinės galvutės, nes tai iš esmės nėra dronas-kamikadzė. „Topazas“ sukurtas kaip daugiafunkcis orlaivis, skirtas naudoti kariuomenėje, specialiosioms tarnyboms ir gelbėtojams.

Nors gamintojas „UkrJet“ pažymėjo, kad jis turi „keičiamos naudingosios apkrovos“ galimybę. Gamintojo teigimu, dronas gali pakelti iki 10 kilogramų naudingą krovinį ir pasiekti 600 km/h kreiserinį greitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()