[Žinios trumpai] Zaporožės AE sparčiai didėja radiacinis fonas: Ukrainos žvalgyba skelbia, kas vyksta ir kiek tai pavojinga  ()

Okupantų veiksmais ZAE teritorijoje siekiama sukelti paniką: radiacinio fono didinimas yra dirbtinė manipuliacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suprasdami branduolinio objekto apšaudymo pasekmių rimtumą, rusš okupantai sutelkė savo pastangas į Zaporožės šiluminės elektrinės (TPP) (nepainioti su šalia esančia ZAE) pelenų sąvartinus. Tai pranešė  leidinys „Interfax-Ukraina“, remdamasis Gynybos ministerijos Pagrindinio žvalgybos direktorato pranešimais.

„Rusų įsibrovėliai griebėsi naujų būdų manipuliuoti viešąja nuomone ir sukurti norimą vaizdą ZAE. Pastarasis Enerhodaro priemiesčio apšaudymas okupanto požiūriu yra visiškai pagrįstas, tikslas – TPP“, – sakoma žvalgybos tarnybos pranešime.

TPP atliekos išsiskiria didele nuodingų medžiagų koncentracija, be to, pelenai kaupia spinduliuotę ir jų lygis daugiau nei du kartus viršija natūralų. Pelenams išdžiūvus, jie virsta dulkėmis, kurios gali nukeliauti gana didelius atstumus. Atakos lemia tai, kad dulkės pakyla virš žemės, o veikiamos vėjo jos nešamos po miestą.

 

O prie atominės elektrinės buvo stebimas padidiėjęs radiacinis fonas. Tuo pat metu okupantai bekompromisiškai pareiškė, kad to priežastis – „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymas“ .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(7)
(-2)

Komentarai ()