[Žinios trumpai] Rusija į frontą metė ypatingus tankus su baltais ratais - skelbiama ką tai reiškia ir kuo jie ypatingi (Video)  ()

Rusijai katastrofiškai trūksta tankų – ima juos iš visur kur tik gali. Vieni jų skirti ypatingoms progoms ir turi baltai dažytus ratus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo žurnalistas Anatonijus Štefanas parodė pagrindinį mūšio tanką T-80, kurį neseniai užėmė Ukrainos desantininkai. Apie šią konkrečią transporto priemonę jo dėmesį patraukė du dalykai.

Pirma, jo teigimu, šis tankas buvo „praktiškai naujas“, nors šiek tiek nukentėjo nuo karo veiksmų.

„Jis išdirbo tik 900 variklio darbo valandų. Palyginimui, aktyvaus tanko vidurkis yra apie 20 000 arba 30 000 ar net 40 000 variklio darbo valandų“, - sakė Anatonijus Štefanas.

Dar viena įdomi detalė yra ta, kad šios transporto priemonės vikšrų ratai buvo nudažyti balta spalva, o tai, pasak Štefano, reiškia, kad tai iš tikrųjų yra „ceremoninis tankas“, t. y. skirtas dalyvauti kariniame parade.

 

Vadinasi, galima kelti dvi prielaidas. Rusai šią transporto priemonę paruošė pergalingam paradui Kijeve, planavę per tris dienas užimti sostinę, nes anksčiau buvo pastebėti panašiai papuošti tankai.

Kitas variantas yra tai, kad rusai panaudojo naujai pagamintus „demonstracinius“ tankus, kad kompensuotų savo įrangos nuostolius Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(175)
(2)
(173)

Komentarai ()