[Žinios trumpai] „Politico“ skelbia, kad Ukraina visiškai nugalėjo Rusijos Juodosios jūros laivyną - kas vyksta?  ()

„Rusijos Juodosios jūros laivynas yra nugalėtas ir dabar naudojamas tik kaip gynybinė jėga, periodiškai atakuojantis sparnuotuosiomis raketomis“, - rašo leidinys „Politico“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys „Politico“ rašo, kad Ukrainos kariuomenė Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyną pavertė antrine jėga. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko nuskandinti kelis laivus, tarp jų ir kreiserį „Moskva“.

Pažymima, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pradėdamas karą Ukrainoje, rėmėsi laikinai okupuotame Kryme įsikūrusio laivyno jėga. Iš laivų, į karinius ir civilinius objektus Ukrainos gilumoje, buvo aktyviai leidžiamos sparnuotosios raketos „Kalibr“, buvo blokuojama prieiga prie Ukrainos uostų. Be to, buvo grasinama jūros desanto puolimu Odesoje.

Nuskandinęs kelis Rusijos laivus, Kyjivas perėmė iniciatyvą. Smarkiai apgadintas Juodosios jūros laivyno aviacijos pulkas, įsikūręs Sakio oro bazėje Kryme, taip pat prisidėjo prie Rusijos Juodosios jūros laivyno nuopolio.

Leidinio teigimu, laivynas nepateisino V. Putino lūkesčių ir buvo priverstas užimti gynybines pozicijas arba uostuose, arba toli nuo kranto, kad išvengtų Ukrainos atakų. Povandeninių laivų įgulos toliau apšaudo Ukrainą.

 

Nuo pavasario Juodosios jūros laivyno problemas didino prastas vadovavimas, pasenusi įranga, arogancija. Dėl karinių nesėkmių atsistatydino laivyno vadas admirolas Igoris Osipovas. Be to, dabar Rusijos laivynas tapo praktiškai bejėgis ir „kelis mėnesius nieko nevykdė“.

Pažymima, kad „Rusijos Juodosios jūros laivynas yra nugalėtas ir dabar naudojamas tik kaip gynybinė jėga, periodiškai atakuojant sparnuotuosiomis raketomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(2)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()